Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar ile Fintechtime Temmuz sayısı için gerçekleştirdiğimiz kapak röportajı yayında.

“Uçtan uca fintek inşa eder, büyütür ve yatırım yapar” anlayışıyla çalışmalarını sürdüren, geliştirdiği çözümlerle sektöre değer katan Insha Ventures’ın büyüme yolculuğunu ve gelecek dönem hedeflerini şirketin Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar’dan dinledik.

 

Insha Ventures’ın kuruluşundan bu yana olan yolculuğu ve Türkiye’nin ilk Fintek girişim kurucusu olarak rolü hakkında bize bilgi verebilir misiniz?

Insha Ventures, 2020 yılında Albaraka Türk ve Albaraka Portföy’e ait girişim sermayesi fonu tarafından kuruldu. Türkiye’nin öncü fintek girişim kurucusu olarak açık bankacılık, regülasyon teknolojileri (RegTech) ve ödeme sistemleri gibi farklı alanlarda birçok kurum, KOBİ ve kişinin hayatını kolaylaştırıyoruz. Fintek’lerin ihtiyaç duyduğu tüm süreçlerde etkin rol alıyoruz. Özellikle sonuç odaklı, kaliteli ve kullanıcı deneyimini ön planda tutan fintek’lerin ülkemize ve yurt dışı pazarlarına hizmet vermesine aracılık etmek önemli bir motivasyon kaynağımız. Bu anlamda Insha Ventures olarak “uçtan uca fintek inşa eder, büyütür ve yatırım yapar” anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyor, geliştirdiğimiz çözümlerle büyüme yolculuğumuza devam ediyoruz. Fintek alanında faaliyet gösteren bir Venture Builder olarak çalışmalarımız; ürün fikirlerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi aşamasından başlayarak, ürünün uçtan uca ürünleştirme süreçlerini yönetmeyi içeriyor. Ayrıca, pazarlama ve büyüme stratejileriyle de bünyemizdeki fintek’leri destekliyoruz. Tüm bu süreçleri tek bir merkezden koordine ederek, girişimlerin işlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yürütmelerine ve başarıya ulaşmalarına yardımcı oluyoruz. Bu sayede, fintek’lerin kendi başlarına büyüyebilecek hale gelmelerini ve başarılı bir gelecek inşa etmelerini sağlıyoruz.

 

Bünyenizdeki 7 fintek ve 1 spin-off ile Insha Ventures, finansal teknolojiler sektöründeki hangi önemli boşluğu dolduruyor? Fintek markalarınızdan bahsedebilir misiniz?

 

Bugün geldiğimiz noktada bünyemizdeki 7 fintek ile fintek endüstrileri için önemli bir boşluğu dolduruyoruz. Bunları şöyle sıralayabilirim:

  • Yeni nesil dijital ödeme uygulaması cep POS çözümümüz Alneo, şirketlere zamandan ve mekândan bağımsız tahsilat alma olanağı sağlıyor. Alneo’da özellikle fiziki POS’larda katlanılan operasyonel maliyetler ve sabit ücretler alınmazken, KOBİ’ler çoklu POS karmaşasından kurtuluyor. Böylece KOBİ’lerin ve şirketlerin cirolarını artırmalarına katkıda bulunuyoruz. Alneo ile ödemeler ertesi iş günü üye işyeri hesaplarına aktarılıyor. Ayrıca hızlı teknik destek süreçleri sağlıyor ve anında müşteri desteğiyle de müşteri memnuniyetini artırıyoruz.
  • Yeni nesil uzaktan müşteri edinme platformu KimlikBasit ile uzaktan müşteri edinim süreçleri tamamen dijitale taşınıyor.
  • Türkiye’de bir ilk olarak zincir market ve ödeme noktalarını ATM’ye dönüştüren mobil uygulamamız NakitBasit ile 5.000’in üzerinde noktada nakit çekimini mümkün hale getirdik. İlerleyen dönemde hizmet kapsamımıza nakit çekiminin yanı sıra para yatırma, fatura ödeme, yurt içi & yurt dışı para transferi gibi pek çok bankacılık hizmetini de dahil etmeyi hedefliyoruz.
  • Sanal POS ürünümüz PosBasit ile e-ticaret işletmeleri için sanal POS ve yenilikçi ödeme çözümleri sunuyoruz. Halihazırda e-ticaret yapan ve e-ticaret dünyasına giriş yapmayı planlayan tüm işletmeler için e-ticaret paketi sunan sanal POS çözümümüz PosBasit ile işletmeleri POS kurulum bedeli kota, aylık ücret, işlem başı sabit ücret gibi maliyetlerden kurtarıyoruz.
  • Online tahsilat platformumuz Kozmos aracılığıyla site ve apartman yönetimi gibi düzenli ödeme alan tüm şirketler için finans, muhasebe, mülk yönetimi, topluluk yönetimi ve ödeme hizmetleri sağlayan web tabanlı bir tahsilat platformu sunuyoruz. Bu sayede kullanıcılar kiralık mülklerine dair kira ödeme, güncel durum ve sözleşme takibi yapabilirken, yöneticiler de online borç tahsilatı gibi birbirinden farklı pek çok işlemi tek bir platformdan yönetebiliyor.
  • Fintek’lerin ihtiyaç duyduğu pek çok finansal teknoloji API’si ve altyapısını tek bir platformda sunan fintech-as-a-service platformumuz FLYP ile fintek girişimlerini lisanslı finansal hizmetler sunmak üzere güçlendiriyoruz. FLYP ile fintek girişimlerine, servis modeli bankacılığı alanında ihtiyaç duyacakları tüm hizmetleri tek bir çatı altında sunmayı hedefliyoruz. FLYP’ın en önemli başarı metriği, girişimcilerin ürün geliştirme ve ticarileşme aşamasında kaybettiği süreyi minimuma indirmek. Böylece girişimlere bir yandan servis modeli bankacılığı hizmetleri verirken bir yandan da ihtiyaç duydukları teknoloji, altyapı ve yatırım süreçlerine de destek olacağız ve ihtiyaç duyacakları tüm danışmanlık hizmetlerini vereceğiz. FLYP tarafında da çok yakında açıklayacağımız yeni gelişmelerimiz olacak.
  • Albaraka API platformuyla birlikte bankamız Albaraka Türk’ün sunduğu API servislerini ihtiyaç duyan finansal teknoloji firmalarıyla buluşturuyoruz.

Tüm bu ürünlerimizin yanında yakın zamanda duyurduğumuz spin-off’umuz Semosis ile senet oluşturma, yönetme, devretme ve tahsilat süreçlerini dijitalleştiren bir senet yönetim platformu olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik.

 

2024 yılına bakıldığında, ‘Fintek Girişimi Kurucu’ yapınızı pekiştirmek ve Fintek dikeyindeki yatırım hedeflerinizle ilgili stratejik planlarınız nelerdi? Hedeflerinizin ne kadarını gerçekleştirebildiniz? Yılın ilk yarısı sizin için nasıl geçti?

Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar “Insha Ventures olarak “uçtan uca fintek inşa eder, büyütür ve yatırım yapar” anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyor, geliştirdiğimiz çözümlerle büyüme yolculuğumuza devam ediyoruz.”

Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar “Insha Ventures olarak “uçtan uca fintek inşa eder, büyütür ve yatırım yapar” anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyor, geliştirdiğimiz çözümlerle büyüme yolculuğumuza devam ediyoruz.”

Insha Ventures olarak kuruluş amaçlarımızdan biri; fintek alanındaki girişimleri fikir aşamasından itibaren desteklemek, büyümelerini sağlamak ve sonunda şirketleştirebilmek.  Dolayısıyla Türkiye’de “Venture Builder” konseptiyle hizmet vererek geleneksel risk sermayesi (Venture Capital-VC) firmalarından farklı olarak, yatırım yaptığımız fikir ya da girişimlere sadece finansal yatırım yapmakla kalmıyoruz. Girişimlere operasyon, yönetim, pazarlama ve büyüme stratejileri gibi alanlarda da destek vererek daha hızlı ve sürdürülebilir bir büyüme imkânı sağlıyoruz.

Bu yılın ilk yarısında bu amacımızın ilk meyvesini Semosis ile verdik. Insha Ventures’ın bir parçası olarak doğan ve Türk ticaret hayatının önemli bir parçası olan senedi, dijital ortama taşıyarak daha şeffaf ve güvenilir bir ödeme aracı haline getiren Semosis, spin-off ardından bağımsız bir şirket olarak yoluna devam edecek. Insha Ventures olarak geçen seneki işlem hacmimizin toplamını, bu yılın ilk dört ayında yakaladık. Bu anlamda istikrarlı büyümemiz devam ediyor.

 

Insha Ventures, çeşitli fintek çözümleri aracılığıyla kurumlar, KOBİ’ler ve bireyler için iş yapmayı nasıl kolaylaştırıyor?

Fintek alanında müşteri ihtiyaçları sürekli olarak değişiyor ve gelişiyor. Özellikle KOBİ’ler daha kullanıcı dostu, hızlı ve güvenli hizmetler arıyorlar ve iş süreçlerini dijitalleştirmeye ve buna bağlı olarak da maliyet avantajı yaratmaya odaklanıyorlar. Bu sebeple kolay tahsilat çözümleri ve dijital ihtiyaçlara yönelik yeni özellikler ve geliştirmeler kritik önem taşıyor. Tam da bu noktada Insha Ventures olarak, yenilikçi ve kullanıcı dostu fintek çözümlerimiz ile her segmentten müşterilerimizin iş yapma süreçlerini kolaylaştırıyoruz. Açık bankacılık, regülasyon teknolojileri (RegTech) ve ödeme sistemleri gibi farklı alanlarda inovatif çözümler sağlayarak hem kurumların hem bireylerin hayatlarına dokunuyoruz.

 

Sunduğunuz fintek hizmetlerinde kullanıcı deneyimi ve kaliteye odaklanmanızı yönlendiren temel faktörler nelerdir?               

Kullanıcılarımızın memnuniyeti bizim için kritik önem taşıyor. Bu nedenle, onların ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlamak için sürekli çaba gösteriyoruz. Bunu anketler, geri bildirim kanalları ve müşteri araştırmaları gibi çeşitli yöntemler kullanarak yapıyoruz. Müşteri geri bildirimlerini dikkatle takip ediyor, önerileri değerlendiriyor ve hizmetlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Uzman ekibimizle, özelleştirilmiş hizmetler sunarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt veriyoruz. Ayrıca, müşterilerimiz için olası senaryolar üzerinde çalışıp, en hızlı ve etkili çözümleri sunacak yapılar oluşturuyoruz. Öncelikli hedefimiz; müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak ve sadakatlerini sağlamak.

 

Insha Ventures, iş birlikleri ve rekaberlik ile büyüyor. Bu yapı ve stratejinin örneğini sektörde çok fazla göremiyoruz.  İş ortaklarınızla rekabet ve iş birliği arasında nasıl bir denge kuruyorsunuz? İş modelinizi, iş birliklerinizi ve izlediğiniz stratejiyi bizimle paylaşabilir misiniz?

Insha Ventures olarak hizmetlerimizi hayata geçirirken güçlü iş birlikleri yapıyoruz. Bugüne kadar alanında uzman ve en iyi olan 35’e yakın iş ortağımızla beraber başarılı işlere imza attık. Bu anlamda iş ortaklığı sayısı bakımından sektörde farklı bir konuma sahibiz. Bu sene içinde açıklayacağımız yeni iş birliklerimiz de olacak. İş ortaklarımızla, rekaberlik içinde birlikte büyüyoruz. İş ortaklarımızla stratejik bir şekilde ortak hedeflere odaklanarak, bilgi ve kaynaklarımızı paylaşıyor, sinerji oluşturuyoruz. Bu sayede, hem girişimlerin daha hızlı büyümesine yardımcı oluyor hem de sektörün gelişmesine katkıda bulunuyoruz.

 

Venture Builder yapınız ile fikir aşamasından şirketleşmeye uzanan bu süreçte fintek’lerin yanındasınız. Insha Ventures’ta ürün fikirlerinin geliştirilmesi ve uçtan uca ürünleştirme süreci hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?

Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, "Insha Ventures olarak hizmetlerimizi hayata geçirirken güçlü iş birlikleri yapıyoruz. Bugüne kadar alanında uzman ve en iyi olan 35’e yakın iş ortağımızla beraber başarılı işlere imza attık."

Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, “Insha Ventures olarak hizmetlerimizi hayata geçirirken güçlü iş birlikleri yapıyoruz. Bugüne kadar alanında uzman ve en iyi olan 35’e yakın iş ortağımızla beraber başarılı işlere imza attık.”

Venture Builder kavramı, girişimleri fikir aşamasından itibaren destekleyen ve büyümelerini sağlayan organizasyonlardır. Geleneksel risk sermayesi (Venture Capital-VC) firmalarından farklı olarak, Venture Builder’lar sadece finansal yatırım sağlamakla kalmaz, aynı zamanda girişimlere operasyonel destek, yönetim uzmanlığı, pazarlama, büyüme stratejileri ve regülatif süreçler gibi bir dizi hizmet sunar. Bu sayede girişimlerin daha hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesini ve başarılı olmasını sağlarlar.

Daha önceki soruda da bahsettiğim gibi biz de Insha Ventures olarak “uçtan uca fintek inşa eder, büyütür ve yatırım yapar” anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyor, geliştirdiğimiz çözümlerle büyüme yolculuğumuza devam ediyoruz. Fintek alanında faaliyet gösteren bir Venture Builder olarak, farklı fintek dikeylerinde hizmet veriyoruz. Çalışmalarımız, ürün fikirlerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi aşamasından başlayarak, ürünün uçtan uca ürünleştirme süreçlerini yönetmeyi içeriyor. Ayrıca, pazarlama ve büyüme stratejileriyle de bünyemizdeki fintek’leri destekliyoruz. Tüm bu süreçleri tek bir merkezden koordine ederek, girişimlerin işlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yürütmelerine ve başarıya ulaşmalarına yardımcı oluyoruz. Bu sayede fintek’lerin kendi başlarına büyüyebilecek hale gelmelerini ve başarılı bir gelecek inşa etmelerini sağlıyoruz.

Bu yapıda önem verdiğimiz bir diğer konu, iş fikri olan çalışanlarımızı ve potansiyel iş fırsatlarını desteklemek. Yakın zamanda duyurduğumuz spin-off’umuz Semosis’te bunu deneyimledik ve Semosis’in ortaya çıkmasında katkısı olan çalışanımıza hisse verdik. Bu tür örnekleri artırarak, girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz. Kurum içi girişimciliği de teşvik edecek bu iş modeli üzerinden çalışmalarımız sürüyor, netleştiğinde detaylarını sizlerle memnuniyetle paylaşacağız.

 

Insha Ventures’ın Venture Builder konseptinin ilk meyvesi olarak Semosis’i duyurdunuz. Semosis’in şirketleştirme sürecini başlatma kararınızın arkasında nasıl bir hikâye var?

Semosis, Insha Ventures bünyesinde doğup, fikir aşamasından spin-off aşamasına taşınarak; bugün yoluna Semosis Finansal Teknolojiler A. Ş. olarak devam ediyor. Semosis bu anlamda Insha Ventures’ın Venture Builder konseptinin ilk meyvesi.  Şirketleştirme sürecini başlatma kararımızın arkasında, Semosis’in özellikle ekonomik koşullarda alternatif bir ödeme yöntemi olarak yıllardır kullanılan senedin dijital ortama taşınmasının hızlı finansal ve ekonomik sonuçlar doğuracağına olan inancımız bulunuyor. Dolayısıyla, geleneksel yöntemler rekabetçi olsa da Semosis’te dijital senet anlamında bir boşluk olduğunu görüyoruz. Bu nedenle, pazarın ilk girişimcisi olmak ve pazara hızlı bir şekilde girmek gibi amaçlarla önce Semosis’i şirketleştirmek istedik.

 

Senet hacminiz, tahsilat verilerininiz eşliğinde Semosis’in karnesi hakkında neler söylemek istersiniz?

Semosis, günümüzde finansal ihtiyaçların çeşitlendiği hız, nitelik ve yaratıcı çözümlere ihtiyaç duyulduğu noktada olgunlaşmaya başladı. Ülkemizde birçok sektörde ciddi kullanım alanına sahip olan vadeli mal, hizmet alımı ve borç alıp verme işlemlerinde kullanılan aynı zamanda bir kıymetli evrak olarak globalde de geçerliliği olan senetlerin bankacılık hizmetleri içerisindeki yerinin çeşitlendirilebileceği ön görüsüyle hareket ettik. Bu anlamda gerekli kanun ve uygulamaların incelenmesiyle Semosis hayata geçti.

Bugün geldiğimiz noktada 3 yıl gibi bir sürede ülkemizin banka destekli ilk fintek girişim kurucusu olan Insha Ventures bünyesinde hayata geçen Semosis, spin-off süreci sonucunda şirketleşen bir girişim oldu. Semosis’in şirket değerlemesi 5 milyon dolar’a ulaştı. Öte yandan Semosis’i hayata geçirdiğimiz günden bu yana 3 milyar Türk Lirası’na yakın senet hacmi ve yaklaşık 500 milyon liralık senet tahsilatına aracılık ettik.

 

Semosis ile hangi avantajları sunuyorsunuz? Semosis Finansal Teknolojiler A.Ş.’nin öncelikli hedeflerinde neler olacak? Finansal çözüm üreten bir fintek olarak nasıl bir yol izleyecek?

Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, “Semosis, Insha Ventures bünyesinde doğup, fikir aşamasından spin-off aşamasına taşınarak; bugün yoluna Semosis Finansal Teknolojiler A. Ş. olarak devam ediyor. Semosis bu anlamda Insha Ventures’ın Venture Builder konseptinin ilk meyvesi.”

Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, “Semosis, Insha Ventures bünyesinde doğup, fikir aşamasından spin-off aşamasına taşınarak; bugün yoluna Semosis Finansal Teknolojiler A. Ş. olarak devam ediyor. Semosis bu anlamda Insha Ventures’ın Venture Builder konseptinin ilk meyvesi.”

Türkiye’nin ilk dijital senet platformu olarak senet oluşturma, yönetme, devretme ve tahsilat süreçlerini dijitalleştirdiğimiz Semosis kullanıcılara; istenilen zamanda, hızlı ve güvenli bir şekilde, bankaya gitmeden ve nakit taşımaya gerek olmadan banka/kredi kartı veya EFT/havale yöntemi ile senet ödeme ve daha sonra bu senetleri borçluların belirlediği lokasyonlarda teslim etme olanağı sağlıyor. Semosis kullanıcıları, uygulama içinden ücretsiz olarak birkaç saniyede hesap açıp, dijital akit oluşturabilmelerinin yanında borçlu-alacaklı ilişkisini dijital ortamda da kolaylıkla takip edebiliyor.

Semosis, önümüzdeki dönemde ülke ekonomisine senet ile yapılan ödemelerde önemli bir rol oynayarak, kayıt dışı ekonominin denetim altına alınmasına destek verecek. Gerçekleştirdiğimiz bu “spin-off” ile birlikte Semosis, içerideki ürün ve hizmetlerini bağımsız, sürdürülebilir ve kârlı bir şekilde hedef kitlesine ulaştırabilecek, kendi bağımsız yapısı, organizasyon yapısı, satış, iş geliştirme ve teknoloji modelleriyle artık Insha Ventures bünyesinden ayrılarak yepyeni bir şirket ve fintek olarak yolunda daha emin, daha güçlü ve daha odaklı olarak devam ediyor. Bizler Insha Ventures olarak Semosis’i idari, finans ve iş gücü alanlarında en az 18 aylık bir süre boyunca desteklemeye devam edeceğiz. Oluşturduğumuz bu yapıyla Semosis’in oldukça hızlı bir büyüme sergilemesini bekliyoruz. Sloganımızda da belirttiğimiz gibi ‘Senedin Dijital Çağı’ derken aslında çağ atladığımızı ifade ediyoruz.

 

Albaraka Portföy Yönetimi insiyatifiyle birlikte hayata geçirdiğiniz 100 milyon TL’nin üzerinde girişim sermayesi yatırım fonunuzu da sormak isterim. Bu fon ile ilk spin-offunuz Semosis’i duyurdunuz. Bundan sonraki yatırımlarınızda nasıl şekillenecek? Öncelikli yatırım alanlarınızı öğrenebilir miyim?

2024 yılında 3 farklı girişime yatırım yapmayı ve bünyemizdeki markalardan birini daha şirketleştimeyi (spin-off) planlıyoruz. Bu adımların, inovasyon kapasitemizi artırarak sektörde etkin bir oyuncu olmamıza katkı sağlayacağına ve geliştirdiğimiz ürünlerin pazara daha etkili bir şekilde sunulmasını mümkün kılacağına inanıyoruz. Ayrıca Insha GSYF’de başlangıç fonu olarak belirlediğimiz 100 milyon TL’lik fonu, bu yıl içerisinde daha da büyütmeyi planlıyoruz.

Insha Ventures olarak, fintek sektörünün geniş bir yelpazesine hitap edebilecek projeleri değerlendirmek ve bu projeleri pazarda büyütmek amacıyla çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Yıllardır edindiğimiz deneyimle fintek sektörü içinde potansiyeli yüksek, öne çıkan teknolojilere yatırım yapmaya odaklanıyoruz.

 

Ekibinizle birlikte Money20/20 Europe’a katıldınız. Etkinlikle ilgili izlenimlerinizi de sormak isterim. Katılım ve ilgi nasıldı? Sektörü bekleyen gelişmeler ve öne çıkan başlıklar neler oldu?

Bu etkinlikte yer almak bizler için çok kıymetli bir deneyim oldu. DEİK pavilyonunda standımızla yer almanın yanı sıra, sektörün önde gelen isimleriyle doğrudan etkileşimde bulunduk. Etkinlik, fintek dünyasının geleceğini şekillendiren yenilikçi çözümleri ve en son trendleri keşfetmek için harika bir platform sundu. Ayrıca, dijital bankacılık ve fintek alanındaki en yeni teknolojileri inceleme fırsatı bulduk. Panel ve konuşmalarda sektör liderlerinin vizyonlarını dinlemek de oldukça değerliydi. Katılımcılardan aldığımız geri bildirimler doğrultusunda hizmetlerimizi daha da geliştirecek yeni fikirler edindik. Money20/20, sadece bir tanıtım platformu olmanın ötesinde, küresel fintek topluluğuyla buluşma ve iş birliği yapma açısından büyük bir fırsat oldu. Bizim dışımızda Türkiye’den gelen diğer önemli fintek şirketlerinin katılımı da ülkemizin temsil açısından son derece kıymetliydi. Bu tür etkinliklerin, yenilikçi çözümler geliştirmemize ve müşterilere daha iyi hizmet sunmamıza yardımcı olacağına inanıyorum. Önümüzdeki dönem sektörü bekleyen gelişmelere bakacak olursak; gömülü finansın gelecekte daha da ilerleyeceği ve sağlık, emlak, istihdam gibi çeşitli sektörlerde büyümeye devam edeceği öngörülüyor. Anında ödeme ve hızlı mutabakat sağlayan teknolojiler, nakit akışı yönetimini kolaylaştırarak ve tüketici memnuniyetini artırarak yaygınlaşıyor. Bu gelişmeleri görmek gerçekten umut verici. Öte yandan özelikle kripto varlıklar etrafındaki yeni fintek’lerin çoğalması dikkat çekici. Dijital para birimleri ve dijital cüzdanlar geleceğin fintek dünyasını şekillendirecek gibi görünüyor.

 

Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, “2024 yılında 3 farklı girişime yatırım yapmayı ve bünyemizdeki markalardan birini daha şirketleştimeyi (spin-off) planlıyoruz.”

Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, “2024 yılında 3 farklı girişime yatırım yapmayı ve bünyemizdeki markalardan birini daha şirketleştirmeyi (spin-off) planlıyoruz.”

 

Insha Ventures’ın 2024 yılı hedeflerini de sormak isterim. Orta ve uzun vadeli hedefleriniz eşliğinde, global bir Venture Builder olma yolunda yol haritanıza neleri dahil edeceksiniz?

2024 yılında da güçlü kurumlarla iş birlikleri yaparak Türkiye’deki fintek sektörünün gelişimine katkı sağlayacağız. Yeni ürün ve projeler bünyemize katarak ürün portföyümüzü geliştirmenin yanı sıra finansal teknolojilerin farklı dikeylerinde de hizmet vermeyi amaçlıyoruz. 2024 yılında bir ürünümüzü daha şirketleştirmeyi hedefliyoruz. Biraz önce bahsettiğim gibi 3 farklı girişime yatırım yapmayı planlıyoruz.

Orta vadeli hedeflerimiz arasında ülkemizde ihracatı desteklemeyi amaçlıyoruz. Yurt dışında yatırımlar yapmayı, bilgi ve teknolojinin dünya genelinde sunulmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu stratejik hedeflerimizle, uluslararası arenada daha da güçlenerek Türkiye’nin teknoloji ve finans alanındaki etkisini artırmayı planlıyoruz.

Uzun vadede Insha Ventures’ın faaliyet alanını genişletmeyi ve faaliyet gösterdiğimiz her alanda en az bir çözümümüzü şirketleştirmeyi istiyoruz.