Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, Money 20/20 Europe özelinde yaptığı açıklamalar Fintechtime Temmuz sayısında yer aldı. 

“Etkinlikte öne çıkan başlıklar arasında, fintek alanında özellikle blok zincir teknolojileri ve akıllı kontrat teknolojileri etrafında gelişen ödeme sistemi çözümleri, para transferi çözümleri ve döviz değişim çözümleri önemli yer tuttu.”

Türkiye’nin önde gelen fintek girişimlerinden Insha Ventures olarak Money 20/20 Europe’a katılmak bizim için büyük bir fırsat ve keyif oldu. Türk özel sektörünün yurt dışındaki daimî destekçisi DEİK tarafından düzenlenen pavilyonda standımızla yer almak, fintek dünyasının önde gelen isimleriyle birebir etkileşim kurmamızı sağladı. Bu etkinlik, global fintek ekosisteminin geleceğini şekillendiren yenilikçi çözümleri ve en güncel trendleri keşfetmek için ideal bir platform sundu. Bu tür etkinlikler, fintek ekosistemine katkıda bulunmak ve sektördeki en iyi uygulamaları öğrenmek için kaçırılmaması gereken fırsatlar. Insha Ventures olarak, sunduğumuz yenilikçi finansal çözümleri tanıtmak ve potansiyel iş ortaklarıyla ağ kurmak adına değerli görüşmeler gerçekleştirdik. Katılımcılardan aldığımız geri bildirimler doğrultusunda hizmetlerimizi geliştirme konusunda yeni fikirler edindik. Money 20/20, Insha Ventures için sadece bir tanıtım platformu değil, aynı zamanda küresel fintek topluluğuyla buluşma ve iş birliği yapma açısından da önemli bir fırsat oldu. Bu tür etkinliklerin, fintek sektöründe yenilikçi çözümler geliştirmemize ve müşterilerimize daha iyi hizmet sunmamıza yardımcı olacağına inanıyorum. Ayrıca Türkiye’den katılan diğer önemli fintek’lerin, ülkemizin dünya çapındaki temsil gücüne değer kattığını düşünüyorum.

Etkinlikte öne çıkan başlıklar arasında, fintek alanında özellikle blok zincir teknolojileri ve akıllı kontrat teknolojileri etrafında gelişen ödeme sistemi çözümleri, para transferi çözümleri ve döviz değişim çözümleri önemli yer tutuyordu. Blok zincir teknolojilerindeki ilerlemeler ve kripto paraların finansal piyasalarda daha fazla işlem görmesiyle birlikte, bu alanda çeşitli yeni ürün ve hizmet çözümleri ortaya çıkacak. Yapay zekâ destekli, verimlilik odaklı ve sahtekarlık önleyici teknolojilerin daha fazla yaygınlaşacağını düşünüyorum. Regülasyon teknolojileri alanındaki çözümlerin de fintek ekosisteminde önemli farklılıklar yaratacağına inanıyorum. Avrupa, Orta Doğu ve dünyanın birçok yerinde otoritelerin regülasyon teknolojileri alanındaki çözümleri zorunlu hale getireceğini ve bu alanda somut adımlar atılacağını öngörüyorum. Ayrıca, açık bankacılık uygulamalarının, finansal olmayan teknolojilerdeki kullanım alanlarının yaygınlaşacağı ve bu alanda gerçekleşecek finansal işlemlerin işletmelere önemli ölçüde operasyonel verimlilik sağlayacağını düşünüyorum.

Etkinlik geneline baktığımızda gömülü finansın daha da gelişeceği ve önümüzdeki yıllarda sağlık, emlak ve istihdam gibi farklı sektörlerde büyümeye devam etmesinin beklendiği söylenebilir. Gerçek zamanlı ödemeler ve anında mutabakat sağlayan teknolojiler, nakit akışı yönetimini ve tüketici konforunu artırarak popülerleşiyor. Bu gelişmeleri görmek oldukça sevindiriciydi.