EY Girişimci Kadın Liderler Programı’nın 2024 yılı dönemine katılmaya hak kazanan 10 girişimci belli oldu.

Küresel çapta 17. yılını kutlayan, Türkiye’de ise sekizincisi düzenlenen programda yer alacak 10 girişimci kadın bağımsız jüri tarafından belirlendi. Girişimci kadınların iş dünyasında yükselmelerini ve küresel pazarda rekabet edebilmelerini desteklemek amacıyla yürütülen programa seçilen girişimciler; EY’ın eğitim, iş geliştirme, mentorluk ve networking alanlarındaki kapsamlı desteklerinden yararlanacak.

Uluslararası danışmanlık, denetim, güvence, strateji, kurumsal finansman ve vergi hizmetleri şirketi EY Türkiye’nin bu yıl sekizincisini düzenlediği EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na (EY Entrepreneurial Winning Women Program™) katılmaya hak kazanan 10 girişimci belli oldu. Küresel çapta bu yıl 17. yılını kutlayan, Türkiye’de ise sekizinci kez düzenlenen EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na; KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu’nun, Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bozluolçay’ın ve Sanko Holding Başkanlık Direktörü Halim Ramazanoğlu’nun yer aldığı bağımsız jüri tarafından seçilerek katılmaya hak kazanan girişimciler, 2024 döneminde EMEIA  (Avrupa, Orta Doğu, Hindistan ve Afrika) bölgesi genelinde düzenlenecek programa dahil olacaklar.

Kadın girişimcilerin cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi kritik öneme sahip

EY, Girişimci Kadın Liderler Programı aracılığıyla işini büyütme hedefi, tutkusu ve potansiyeli olan kadın girişimcileri uluslararası pazarlarda etkin faaliyet gösterme ve rekabet avantajı elde etme gibi konularda hazırlamayı amaçlıyor. Ayrıca bu program, girişimcilerin uzun vadeli başarıya uzanan yolculuklarında kilit rol üstlenen, bilgi ve deneyim paylaşımına olanak veren yüksek nitelikli bir girişimcilik ağını da inşa ediyor.

EY Türkiye, stratejik konularda yeni bakış açıları sunarak kadın girişimcilerin potansiyelinin tamamını ortaya çıkarmalarını amaçlayan program kapsamında, bu dönem de dahil olmak üzere bugüne kadar toplam 80 kadın girişimciye destek vermiş olacak.

Programın Türkiye liderliğini yürüten EY Türkiye Şirket Ortağı ve Girişimci Kadın Liderler Programı Lideri Müge Tan Belviso programa dair şu değerlendirmede bulundu:

“Kadınların girişimci ruhlarının ortaya çıkarılması, cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi hem toplum hem de iş dünyası için kritik öneme sahip. Girişimciler, dünyanın en önemli sorunlarının çözümüne destek olurken, aynı zamanda yerel ve küresel pazarlarda da kritik rol oynuyor.   Ayrıca, Türkiye’de kadın girişimciliği ciddi bir ekonomik potansiyel barındırıyor.  Bu doğrultuda, EY olarak Girişimci Kadın Liderler Programımız ile kadın girişimcilerin liderlik becerilerini ve yönetsel yetkinliklerini geliştirebilmesi, finansal, hukuksal ve teknik konularda bilgilerini artırabilmesi ve iletişim ağlarını genişletebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl Türkiye’de sekizinci kez düzenlediğimiz EY Girişimci Kadın Liderler Programı’nda yer almak üzere bağımsız bir jüri tarafından seçilen girişimciler, çeşitli eğitimlere katılma fırsatı bulmalarının yanı sıra küresel bir girişimci ağının parçası olacaklar. 2024 sınıfımıza seçilen tüm girişimci kadınları gönülden tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.”

EY Girişimci Kadın Liderler Programı 2024 sınıfına seçilen kadın girişimciler

Bağımsız jürinin değerlendirmeleri sonucunda EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı’nın 2024 sınıfına katılmaya hak kazanan kadın girişimciler şöyle sıralandı:

Begül Eray Sezgin, Masraff Kurucu Ortağı ve CEO’su

Elif Ata Erduran, Teksan Yönetim Kurulu Üyesi 

Filiz Akkaş Demir, Mapsis Metal Genel Müdürü 

Funda Lena Nazik, Lena Mama Yayıncılık Kurucusu 

Gülay Özgön, Nesiller Genetik Kurucusu ve Genel Müdürü 

Nagihan Yılmaz, DG Doğru Geri Kazanım Kurucusu ve Genel Müdürü 

Nazan Akıncı, Akka Kalıp Enjeksiyon Yönetim Kurulu Başkanı 

Pelin Grit Sarı, Grup İmaj CEO’su 

Sibel Gözüyukarı Eyiler, Mayi Tuz Kurucu Ortağı ve CEO’su 

Ufuk Ünver, Datça Murat Çitliği Ortağı