Ödeme kaydedici cihaz (ÖKC) kullanma zorunluluğu bulunan mükelleflerin, yeni nesil ÖKC kullanma mecburiyetinin başlama tarihleri, 2014 yılı satışları veya gayrisafi iş hâsılatı dikkate alınarak yeniden belirlenmişti. Bu kapsamda 2014 yılı satışları veya gayrisafi iş hâsılatı 1 milyon lirayı aşan mükellefler, 1 Nisan itibarıyla yeni nesil ÖKC kullanmaya başladı. 2014 yılı satışları veya gayrisafi iş hâsılatı 1 milyon – 500 bin lira olan mükellefler içinse son gün 1 Temmuz.

Eray Teknoloji, yeni nesil ÖKC kullanması zorunlu olan işletmelere uygun ödeme koşullarıyla mevcut cihazlarını değiştirme imkânı sağlıyor. 1987 yılından beri bakkal, kasap, manav gibi küçük esnaftan orta boy market, restoran, benzin istasyonları gibi işletmelere ve büyük gıda zincirleri, organize perakendecilere kadar her ölçekte kuruma hizmet sunan Eray Teknoloji, seyyar ve masaüstü EFT POS yazar kasalar, terazi, restoran otomasyonu, termal yazıcılar, dokunmatik POS terminali, yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, yazılım satışının yanı sıra teknik servis hizmeti de veriyor.

Öte yandan, 2014 yılı satışları veya gayrisafi iş hâsılatı 500 bin – 150 bin lira olan mükellefler için 1 Ekim, 150 bin liradan az olan mükellefler için ise 1 Ocak 2017’den itibaren yeni nesil ÖKC kullanma mecburiyeti başlayacak.