Facebook’un fintech açılımı bir topluluk fonlama servisi oldu. Şimdilik ABD ile sınırlı olsa da, Facebook’ta önümüzdeki günlerde yeni bir özellik devreye girecek. Bu özellik sayesinde, her kullanıcı kendi kampanyası için bağış veya yardım toplayabilecek.

Daha önce kar amacı gütmeyen organizasyonlar ve Sayfalar için geçtiğimiz yıl sonunda devreye giren bağış toplama hizmeti, şimdiden onlarca organizasyon tarafından yardım toplamak için kullanılıyor. Yardım kampanyalarıyla ilgili gönderilerin altında bir “bağış yap” tuşu, diğer kullanıcıların bağış toplayıcı kişiye maddi destek sağlamasına imkan tanıyor.

Sosyal medyada para transferini bir hayli kolaylaştıracak olan “sosyal bağış” özelliği akla hemen kötü niyetli kullanım alanlarını getiriyor. Neticede görerek, bizzat olaylara dahil olarak yapılan bağış ile bilgisayar başında tek tıkla yapılan bağış aynı güvenilirliğe sahip olmasa gerek. Ancak her bağıştan yüzde 2 komisyon aldığını düşünecek olursak, Facebook’un bu konuda sıkı bir denetim uygulayacağını tahmin etmek zor değil.