Şu sıralar oldukça popüler olan fotoğraf işleme uygulaması Prisma, iOS’tan sonra şimdi de Android platformları için yayımlandı. Pokémon GO ile birlikte yaz aylarının en çok kullanılan ve en çok konuşulan uygulamalarından biri olan Prisma ile çekilen fotoğraflar sadece birkaç saniye içerisinde sanat eserlerine dönüşüyor. Uygulamayı fark eden kullanıcılar profil fotoğraflarını yenilemek için güzel bir selfie çekip fotoğrafın işlenmesi için Prisma’nın ellerine teslim ediyorlar.

prisma karakalem

Toplum İçin Sanat

Birçok filtre seçeneğine sahip olan Prisma, çekilen fotoğrafların birkaç saniye içerisinde bambaşka bir havaya bürünmesini ve adeta sanat eserine dönüşmesini sağlıyor. Uygulama karakalem, mozaik ve retro görünüm gibi klasik filtrelerin dışında oldukça ilginç sonuçlar veren farklı resim işleme yöntemleri de içeriyor.

En sıradan fotoğrafları bile gururla sergilenecek profil resimlerine dönüştürmeyi başaran uygulama geçtiğimiz haftalarda ilk olarak Apple kullanıcılarına sunulmuştu. Kısa süre içerisinde büyük bir ilgi gören uygulamayı 10 milyondan fazla iOS destekli cihaz sahibi indirdi. Şu ana kadar 400 milyondan fazla fotoğrafın işlendiği Prisma, sonunda Android cihazları için de kullanılabilir hale geldi. Android cihazınıza uygulamayı indirmek istiyorsanız Google Play Store’u ziyaret etmeniz yeterli.