Oldukça hareketli günler geçiren Samsung, Note 7 ile yaşadığı faciayı bir an evvel atlatmak için yeni modellerinin üzerinde çalışmaya odaklandı. Bataryalarındaki sorun nedeniyle Galaxy Note 7’leri geri çağıran ve hafta başında da Note 7 üretimini resmen durduran Samsung’un gündem değiştirmek için Galaxy S8’i erkenden tanıtacağı iddia edilmişti.

İnternette dolaşan, Samsung Galaxy S8’in bu sene sonunda tanıtılacağı dedikoduları gayri resmi yollarla yalanlandı. Öte yandan önemli kaynakların söylediklerine göre Samsung Galaxy S8, 26 Şubat’ta Barselona’da düzenlenecek Mobile World Congress’te tanıtılacak.

samsung-galaxy-s8-ozellikleri

Samsung Galaxy S8 Ne Zaman Çıkacak?

Samsung’un Note 7 modelinde yaşadığı sıra dışı sorun yüzünden iPhone 7 ile yarışa dahi giremeden devre dışında kalması, yeni akıllı telefon modelini bir an evvel piyasaya süreceği iddialarının da ortaya çıkmasına vesile olmuştu. Attığı tweet’lerle Samsung hakkında her zaman doğru tahminlerde bulunan Ricciolo1 lakaplı Twitter kullanıcısı, Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8’in bu sene sonunda duyurulmayacağını, Barselona’da düzenlenecek Mobile World Congress’te tanıtılacağını söyledi.

Samsung Galaxy S8’in Teknik Özellikleri Nasıl Olacak?

Üzerindeki kara bulutları bir an evvel dağıtmak isteyen Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy S8’de önemli değişiklikler yaparak gündemi değiştirmeyi hedefliyor. Söylenilene göre tıpkı Apple gibi tasarımda önemli bir değişiklik yapacağı iddia edilen Güney Koreli teknoloji devinin, iPhone 8’de de beklenildiği gibi “Home” tuşunu ortadan kaldıracağı konuşuluyor.

samsung_galaxy_s8

Öte yandan, iPhone 7 Plus’ta olduğu gibi çift arka kameranın bulunacağı da iddialar arasında. Samsung’a parça sağlayan firmaların söylediklerine göre, tıpkı Apple’ın uyguladığı gibi DSLR kameralara yakın kalitede çekim yapabilen bir kameranın geliştirildiği belirtiliyor.

Son olarak, Samsung Galaxy S8’in 10nm’lik yeni işlemci mimarisine geçileceği, yeni nesil Exynos işlemcinin kullanılacağı ve Qualcomm’un yeni Snapdragon 830’u da içereceği söyleniyor.