ABD başkanlık seçimlerinin son galibi Donald Trump, şimdiden iş dünyasını derinden etkilemeye başladı. Trump halka açık bir şirketle ilgili tweet attığında, şirketlerin hisse değerleri kayda değer değişimler gösteriyor. Trigger adlı bir finans uygulaması ise, Trump’ın sosyal paylaşımlarında hedef aldığı bir şirkette hisseniz varsa bu konuda sizi bilgilendiriyor.

iPhone için ücretsiz yayınlanan Trigger, yatırım kararlarınızda kılavuz olarak değerlendirebileceğiniz tetikleyiciler oluşturabiliyor. Örneğin bir hissenin değeri belirli bir seviyeyi aştığında, bir yüzdeye ulaştığında ya da bir yıllık en yüksek/en düşük seviyeye geldiğinde satmak için kendinize uyarı mekanizmaları kurabiliyorsunuz. Bu şartlar ortaya çıktığında Trigger size bir bildirim gönderiyor.

Trigger’ın son özelliği ise “Trump uyarısı” adını taşıyor. Bu uyarı sayesinde, Donald Trump, hissesine sahip olduğunuz şirketlerden biri hakkında paylaşım yaparsa bildirim alıyorsunuz. Bugüne kadar Trump’ın Twitter hesabına taşıdığı Apple, Amazon ve diğer pek çok şirket borsada çalkantı yaşadı. Örneğin yeni Air Force One jetin fiyatı yüzünden Boeing hakkında olumsuz atılan bir tweet, şirketin hisselerinin neredeyse yüzde 2 düşmesine neden oldu.

Sosyal medyanın borsa gibi verilere dayalı bir ekosistem için kaynak olarak kullanılması, yakın gelecekte dijital finans danışmanlığı alanında yeni ufuklar açacak gibi görünüyor. Gelecekte buna benzer gerçek zamanlı verileri son kullanıcıya sunan uygulamaların artması bekleniyor.