Ödeme hizmetleri ve e-para konusunda Türkiye’nin lisans sahibi şirketlerinden Birleşik Ödeme, finansal kurumlar için IT çözümleri alanında sektörün önemli isimlerinden SIMANT ile güç birliğine girdi.

SIMANT’ın ödeme sistemleri alanında bankalar dışında ilk yazılım desteği Birleşik Ödeme’ye!

Ödeme sistemleri için yazılım çözümleri, donanım desteği ve danışmanlık hizmetleri sunmak amacıyla 2005 yılında kurulan SIMANT, EMV çözümleriyle başladığı iş hayatına ödeme sistemleri yönetimi iş döngüsünün her alanına hitap eden uçtan uca çözümlerine son dönemde eklediği Everest Ödeme Sistemleri Yönetimi ve Dijital Ödeme çözümleriyle yurtiçi ve yurtdışı müşterilerine sağladığı hizmetleri genişletiyor. SIMANT, ödeme yönetim platformu çözümünü, bankalar haricinde, ilk kez bir finansal kuruluşa sunuyor. 1 yıl içinde 1,5 milyon ön ödemeli kart dağıtmayı hedefleyen Birleşik Ödeme’nin kart altyapısı SIMANT ile güçleniyor. Birleşik Ödeme, akıllı ödeme teknolojileri altyapı yatırımı ile ön ödemeli kart pazarına hızlı bir giriş yaparak “akıllı paranın akıllı kartı” Parra markalı ön ödemeli kartını kullanıcılar ile buluşturacak.

Uçtan Uca Hizmet Tek Bir Platformda: Everest Ödeme Yönetim Platformu

SIMANT, tecrübeli ve dinamik ekibi ve yenilikçi, yüksek teknoloji ürünleriyle dikkat çekerken Microsoft Gold Partner, MasterCard Solution Vendor ve VISA Technology Partner gibi anahtar ortaklıklar ile konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Uzun yıllardır bankacılık sektöründeki yazılım çözümleriyle öne çıktıklarını belirten SIMANT Genel Müdürü Nihat Karabacak, ilk kez bir ödeme kuruluşu olarak Birleşik Ödeme ile çalıştıklarını söyleyerek ekliyor: “Birleşik Ödeme, akıllı ödeme sistemleri alanında teknolojik hizmetler sunan geleceğe odaklı çözümleri olan, yenilikçi bir fintech. Şirketin genişleyen ürün yelpazesi göz önüne alındığında ödeme yönetim platformu elzem ihtiyaçlarından bir tanesi. Müşterilerimizin teknolojik ihtiyaçlarını analiz etmek ve en uygun çözümü sunmak yıllardan beri bizim uzmanlığımız.

Birleşik Ödeme gibi dinamik bir fintech firmasının geleceğe yönelik yaptığı yatırımlara, çözümlere destek olmak bizleri heyecanlandırıyor. SIMANT olarak, pratik çözümlerimizi müşterilerimizle buluşturmak ve kurumların uzun yıllar iş ortağı olmak ilk hedefimiz.” Everest Ödeme Yönetim Platformu’nun özelliklerine dikkat çeken Sayın Karabacak şöyle devam ediyor: “Everest, zamanın ruhuna uygun esnek ve hızlı entegrasyon kabiliyetleriyle finansal kuruluşlar tarafından ihtiyaç duyulan her tür kurumsal düzeyde ödeme sistemleri çözümü geliştirmek için sunduğumuz yazılım platformudur.

Everest’in ana felsefesi, SOA (Servis Odaklı Mimari) ilkelerini temel alarak, ödeme sistemi endüstrisine düşük başlangıç maliyetli, modüler, ihtiyaçlar dahilinde kolayca genişletilebilir, yüksek güvenlikli ve ölçeklenebilir bir ödeme yönetim platformu sunmaktır. Everest; Ön Ödemeli Kart Yönetimi, Kredi Kartı Yönetimi, VISA/MasterCard/BKM Kanal Yönetimi, Takas ve Hesaplaşma Yönetimi, Üye İş Yeri Yönetimi, EMV Hayat Döngüsü Yönetimi, Elektronik Cüzdan ve HCE Dijital Ödeme başlıkları altında kuruluşların ödeme sistemleri ile ilgili ihtiyaç duydukları tüm çözümleri tek bir platformda topluyor.”

Oldukça hızlı büyüyen fintech pazarı ve bu alandaki IT çözümleri ile sunduğu avantajların çok önemli olduğunun altını çizen Birleşik Ödeme Ürün ve İş Geliştirme Direktörü Kutay Yalınkılınç, ödeme sistemi altyapısının önemine dikkat çekerek şöyle devam ediyor: “Finansal kurumların büyümeyi artırmak ve operasyonları optimize etmek için finansal teknolojileri benimsemesi, bu alanda aksiyonlarını arttırması ve dijital dönüşümün yaygınlaşması temelinde çalışmalarımızı hızlandırmaktayız.

Birleşik Ödeme olarak, kurulduğumuz günden beri Türkiye’den dünyaya açılan global bir ödeme sistemi şirketi olmayı planlıyoruz. 2015 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan Elektronik Para Kuruluşu lisansını alarak Türkiye’nin ilk lisanslı ödeme kuruluşlarından biri olduk. 2016 yılını self servis kiosklarda büyük bir başarı ile kapattık, hizmet ettiğimiz abone sayısı ayda 500.000’e ulaştı ve işlem sayımızda %100’e yakın bir artış gözlemledik. 2017 içinde birçok farklı kart projesi ile lider oyunculardan biri olmayı hedefliyoruz.

Dolayısıyla, üründen operasyona kadar tüm akış ve sistemlerimizi iyileştiriyoruz, ekip olarak öncelik ve odağımız verimli süreçler ile mümkün olan kaliteli hizmet. PTT ve Vakıfbank’ı da dahil ettiğimiz  ekosistemimizde ödeme yönetim platformu kritik önem taşımakta. İhtiyaç analizi, güvenlik, uyumluluk, entegrasyon, akış ve algoritma, yetkilendirme gibi faktörler kilit noktalar. Tüm bunlardan yola çıkarak işi uzmanına bıraktık ve SIMANT uzmanlığından faydalandık. SIMANT bu alanda hâli hazırda iş ortağı olduğu öncü bankalar dışında ilk kez bir finansal kuruluş olarak Birleşik Ödeme’ye çözüm sunuyor. SIMANT’ın sahip olduğu tecrübe ve bu alandaki verimli süreçleriyle rakiplerimizden farklılaşıyor, uzun yıllar başarılı projelere imza atacağımıza inanıyoruz.”