25 Ağustos 2017’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Pay4, ödeme işlemcisi olarak EQ Global’i seçti

İngiltere’de küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için finans sağlayıcısı olan Pay4, global ödemeler konusunda EQ Global ile ortaklık kurdu.

2013’te kurulan Pay4, İngiltere’de hizmet sunan işletmelerin mal veya hizmetler için ödeme yapması için kredi imkanı sunuyor. Hızlı biçimde online kredi başvurusu imkanı sunan Pay4, 2017 yılında büyümesini yüzde 150 oranında artırdığını açıkladı.

EQ Global ile Pay4 arasındaki ortaklık, müşterilerin daha hızlı ve verimli ödeme yapabilmelerini sağlayacak.

Rusya’da Burger King restoranları bitcoin kabul etmeye başlıyor

Coin Telegraph’ın yaptığı habere göre Rus Burger King restoranları, bu yaz bitcoin ile ödeme almaya başlayacak.

Fast food zincirinin Moskova şubesi bitcoin ödemelerini denemeye başladı. Yetkililer şimdi ülke genelinde kripto para biriminin kullanılmasını planlıyor.

Alphavend, Batı Londra’da Bitcoin ATM’si açıyor

İngiltere merkezli dijital para ATM operatörü Alphavend, Batı Londra’daki ilk bitcoin ATM’sini faaliyete geçiriyor.

Bitcoin ile işlem yapmaya imkan tanıyan ATM’lerin sayısını artırmak için çalışmalarına hız veren Alphavend; İskoçya ve Brighton’da kurduğu ATM’lerden sonra şimdi de Batı Londra’daki bitcoin kullanıcılarına çözüm sunacak.

Acton, Ealing, Hounslow, Brentford, Heathrow, Grenwich, Hammersmith, Uxbridge ve diğer önemli Batı London semtlerindeki bitcoin kullanıcıları, ATM üzerinden işlem yapmak için Londra’nın merkezine gitmek zorunda kalmayacaklar.

Çinli turistler Malezya’daki Starbucks’larda Alipay kullanabilecekler

Ant Finansal Hizmetler Grubu tarafından işletilen çevrimiçi ve mobil ödeme platformu olan Alipay, Malezya’daki 242 Starbucks şubesinde Çinli turistler için kullanıma açılıyor.

Çinli turistler, uygulama içindeki “Discover” platformu aracılığıyla en yakın Starbucks’ı akıllı telefonlarıyla bulabilecek ve içeceklerinin ücretini Alipay aracılığıyla dijital cüzdanlarından ödeyebilecekler.

Alipay ve Starbucks, Malezya’daki Çinli tüketicilere sunulan bu hizmetin kutlamasını yapmak için de ayrıca bir pazarlama kampanyası başlatıyor. 31 Ekim tarihine kadar Starbucks’ta Alipay kullanan Çinli turistler, yüzde 10 indirimden yararlanabilecekler. Tüketiciler, ilk işlemlerini yaptıktan sonra yüzde 10 indirim içeren bir elektronik kupon elde edecekler.

Para transfer firması Imperial FX, Polonya pazarına giriyor

İngiltere merkezli para transferi markası Imperial FX, şimdi de Polonya pazarında faaliyet göstermeye başlıyor. Bölgede yer alan birçok firmadan daha iyi komisyon ücretlerine sahip olduklarını açıklayan Imperial FX yetkilileri, rekabetçi bir piyasa oluşturmak istediklerini söylediler.

Imperial FX kısa süre önce Brezilya, Portekiz ve Orta Doğu’ya da benzer bir hizmet sunmuş, o bölgelerde de para transferi konusunda rekabetçi bir sağlayıcı olduklarını ispatlamışlardı.

Birçok fintech şirketi dijital ödeme ve para birimleri üzerinde yoğunlaşırken, Imperial FX’in özellikle bankalarla arası iyi olmayan tüketicilere odaklanması onları bir adım öne taşıdı. “Unbanked” diye tabir edilen, banka geçmişi olmayan ve kredi alma konusunda da umut vadetmeyen kişilere kredi çözümleri sunmaları da büyümelerine katkı sağladı.