7 Şubat 2018’de Fintech, Finans, Teknoloji, Bankacılık alanları başta olmak üzere, günün öne çıkan haberlerini sizin için derledik.

Cisco, Apple, Aon ve Allianz siber risk yönetiminde bir ilke imza attı

Cisco, Apple, Aon ve Allianz ortak bir siber güvenlik sistemi kurdular. Cisco ve Apple’ın güvenli teknolojisini, Aon’un siber telafi değerlendirme servislerini ve Allianz tarafından geliştirilmiş siber sigorta seçeneklerini içinde barındıran yeni bir siber risk yönetimi çözümünü ortak biçimde duyurdular.

Yeni çözüm, şirketlerin karşılaştığı en yaygın tehdit olan fidye yazılımları ve diğer kötü niyetli tehditlere karşı koruma sağlıyor. Şirketleri siber riskten kendilerini korumalarına yarayan seçenekler sunan sistem, firmaların güvenlik özelliklerini daha iyi yönetebilmelerine ve korumalarına yardımcı olacak geniş yelpazede çözümler de içeriyor.

Artan siber risklere karşı koruma sağlayan sistemlerini resmi bir basın bülteni ile tanıtan firmalar, BT güvenliğine dair yatırımların önemine de dikkat çektiler. Siber tehditlere karşı alınması gereken sigorta önlemlerinin olması gerekenden daha az benimsenmesinin ciddi bir sorun olduğunu savunan firmalar, güvenlik teknolojisi pazarının parçalanmış olması probleminin güvenlik becerilerinin yetersizliğiyle birleşmesi durumunda birçok organizasyonun risk altında kalacağının da altını çiziyorlar.

Yeni çözümde şu seçenekler sunuluyor:

  • Cyber Resilience Evaluation (Siber Esneklik Değerlendirmesi): Aon siber güvenlik uzmanları, müşterilerin siber güvenlik durumlarını değerlendirecek ve siber güvenlik savunmalarını geliştirmeye yardımcı olacak yollar önerecek.
  • Cyber ​​Insurance (Siber Sigorta): Allianz tarafından geliştirilmiş siber sigorta teklifi Cisco ve Apple teknolojisi ile birleşerek işletmelere en uygun çözüm öneriliyor. Cyber Resilience Evaluation ile elde edilen bireysel risk anlayışlarıyla bu bilgi birleştiğinde, Cisco ve Apple müşterileri için siber sigorta kapsamı da genişletilmiş oluyor.
  • Incident Response Services (Kaza Yanıtlama Servisleri): Organizasyonlar, bir kötü amaçlı yazılım saldırısı olması durumunda Cisco ve Aon’s kaza yanıtlama takımlarına erişebiliyorlar.


Metamako ve Redline, ultra düşük gecikmeli işlem çözümleri sunuyor

Düşük gecikmeli FPGA özellikli ağ cihazları sağlayıcısı Metamako ve yüksek performanslı pazar veri ve sipariş yürütme sistemlerinin önde gelen sağlayıcılarından olan Redline Trading Solutions, 2009 yılı için ultra düşük gecikme süresi için uçtan uca bir çözüm sunan ortaklıklarını duyurdu.

Yüksek kaliteli konsolide pazar veri akışları sağlayan Redline’in InRush pazar veri çözümü, 5 nanosaniye içinde 150’den fazla küresel alışveriş biriminden veri almak için Metamako’nun ağ cihazlarını kullanıyor. Sonuç olarak, müşteriler, artık hisse senetleri, FX, sabit getiri ve emtialar da dahil olmak üzere geniş bir yelpazede varlık sınıfları için mümkün olan en düşük ağ gecikmesiyle normalleştirilmiş pazar verilerini elde edebiliyorlar.


SafeCharge gelir kontrolünü optimize etmek için işletmelere “Reconciliation Manager – Mutabakat Yöneticisi” sunuyor

Ödeme teknolojisi şirketi SafeCharge, ICE 2018’de işletmelerin tüm ödeme servis sağlayıcıları, ticaret platformları ve bankalar arasındaki işlem eşleştirmesini otomatikleştiren yeni bir çözümü olan SafeCharge Reconciliation Manager’ı tanıttı.

Mutabakat sürecini SafeCharge Reconciliation Manager ile birleştirip otomatikleştiren şirketler daha kolay kontrol, raporlama hassasiyeti ve yanlış mutabakat kaynaklı sorunların düzeltilmesi seçeneklerine kavuşuyorlar.