ABD’li telekomünikasyon şirketi AT&T resmi bir açıklama yaparak, kripto para birimleri ile online ödeme kabulüne başladığını duyurdu.

ABD merkezli çok uluslu telekomünikasyon şirketi AT&T, yayımladığı resmi açıklamada, müşterilerine kripto para birimleri ile ödeme yapma olanağı sunacağını söyledi. Kripto para ödeme hizmeti sunan BitPay ile entegre olan AT&T, müşterilerinin fatura ödemeleri için kripto para birimlerini kullanabileceklerini ifade etti. Fox Business sitesinde yer alan habere göre AT&T, kripto para kullanılarak online ödeme kabul eden ilk telekomünikasyon şirketi oldu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, BitPay üzerinden işlemlerin gerçekleştirileceği söylendi. Kripto para birimlerinin AT&T bünyesinde barındırılmayacağı, işlem esnasında geleneksel para birimlerine dönüştürülerek ödemelerin gerçekleştirileceği vurgulandı.

Faturalar kripto para ile ödenebilecek

AT&T müşterileri bundan böyle ödeme işlemlerinde kripto para birimlerine kullanabilecekler. Müşteriler online olarak veya myAT&T uygulaması ile kripto para cinsinden ödeme yapabilecek. Kripto para birimlerine destek verileceği açıklanmasına rağmen, hangi birimlerin desteklendiği konusunda ise henüz net bir açıklama yapılmadı.

Konu hakkında konuşan AT&T İletişim Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kevin McDorman, “Her zaman hizmetlerimizi iyileştirmenin ve kapsama alanını genişletmenin yollarını arıyoruz. Kripto para birimlerini kullanan müşterilerimiz var ve onlara faturalarını tercih ettikleri yöntemle ödemelerine olanak sağlayacağımız için mutluyuz” açıklamasında bulundu.

AT&T ile ortaklık kuran BitPay, 2011 yılında Bitcoin henüz emekleme dönemlerindeyken kuruldu. AT&T’in yanı sıra, Microsoft ve Overstock.com dahil olmak üzere birçok şirket kripto para birimleri ile ödeme almaya başladı. Nordstrom, Whole Foods ve GameStop, bu ayın başlarında Flexa aracılığıyla kripto para birimleri ile ödeme kabul edeceklerini açıkladılar.

Bitpay, Visa Tabanlı Bitcoin ön ödemeli kart üretmişti

Bitpay tarafından müşterilerine sunulan Visa tabanlı ön ödemeli kartlar, 2017 yılında resmen kullanıma açılmıştı. Visa tabanlı ön ödemeli kart sayesinde, müşteriler hesaplarındaki bitcoin’i otomatik olarak dolar, avro ve sterline çevirerek alışveriş yapabiliyorlar. Bitcoin kullanımını oldukça kolay hale getiren kart, aralarında ABD, Almanya, Arjantin, Çin ve Japonya’nın da bulunduğu toplamda 131 ülkede geçerli olacağı açıklanmıştı. Bitpay tarafından yapılan duyuruda, 136 milyon dolarlık bir pazara hizmet verecek olan bu ön ödemeli kartın, bitcoin ile alışveriş yapmayı hiç olmadığı kadar kolay hale getireceği vurgulanmıştı.

Facebook “GlobalCoin” 2020’de Kullanıma Açılacak