Colendi’nin yönetim kuruluna, Türk bankacılık sektörünün duayen ismi Deniz Güven atandı.

Yeni nesil finansal teknoloji çözümlerini yapay zekâ ve büyük veri ile birleştirerek skorlama algoritması üzerine kurulu farklı servisler geliştiren Colendi’nin, yönetim kuruluna Deniz Güven atandı.

Colendi, Yönetim Kurulu Başkanlığını J.P. Morgan eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ian Hannam‘ın yürüttüğü, Colendi Kurucu Ortakları olan Bülent Tekmen ve Mihriban Ersin‘in de bulunduğu yönetim kuluna dördüncü isim olarak Deniz Güven‘in katıldığını duyurdu.

 

Dijital hizmetleri yönlendirmek ve yeni bankacılık deneyimleri sunmak konusunda dünya çapında bir lider olan Deniz Güven, yurt dışı kariyerine 2017 yılında 33 ülkede faaliyet gösteren Standard Chartered’da müşteri deneyimi ve dijital servislerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak başladı. Burada, dijital platformlar, müşteri deneyimi yolculuğu ve optimizasyonları ile birlikte teknoloji firmaları ve start-uplarla iş birliği çalışmalarını yönetti. Ardından, Standard Chartered Bank tarafından Hong Kong’da PCCW, HKT ve Trip.com tarafından ortaklaşa desteklenen yeni nesil bir banka olan Mox’un kurucu CEO’su olarak görev aldı. Sadece dijital olan ve sunduğu kişiselleştirilmiş bankacılık deneyimi ile hızla büyüyen, Hong Kong’un ilk dijital lisanslı bankası Mox’un ekibine liderlik etti. Halen Mox Bank’ın CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Deniz, aynı zamanda Londra merkezli bir melek yatırım platformu olan PlatformXIT’in kurucu ortaklığını ve CEO’luğunu yapmaktadır.

 

Colendi Kurucu Ortağı ve CEO’su Bülent Tekmen, atama ile ilgili olarak “Colendi ile Türkiye’de hayata geçirdiğimiz sektörlere değer katan çözümleri, globalde de yapabilen şirket ve girişimlere sahip yapılar kuruyoruz. Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösterme potansiyeli taşıyan şirketimizin yönetim kadrosunu, dijital bankacılık ve finansal teknolojiler alanında çok önemli bir isim olan Deniz Güven ile güçlendiriyoruz. Yenilikçi iş modellerini hayata geçirmek konusunda cesur, öngörülü ve deneyim sahibi olan Deniz’in bakış açısı, yeni pazarlara açılmamıza ve ekibimizin ürün geliştirme çalışmalarına yön verecek. Amaçlarımıza daha kısa sürede ulaşmamızı sağlayacak ve vizyonumuza önemli katkılarda bulunacak olan Deniz Güven’in yönetim kurulumuza katılmasından dolayı mutluyuz” açıklamasını yaptı.

 

Colendi, bu atama ile birlikte yurt dışı açılımına hız veriyor!

Türkiye’deki gelmiş geçmiş en büyük erken aşama fintech yatırım turunda, 30 milyon dolarlık yatırım toplayarak toplam değerlemesini 150 milyon ABD dolarına taşıyan Colendi, İngiltere ve Ukrayna başta olmak üzere yurt dışı açılımına hız veriyor. İngiltere’nin öncü finans yayınlarından, The Global Economics’in düzenlediği 2021 Küresel Ekonomi Ödülleri’nde, “En Yenilikçi Mikrokredi Kredi Platformu” ödülünü kazanan Colendi, geliştirdiği akıllı servisler aracılığı ile şirketleri birer finansal teknoloji şirketine dönüştürmeyi sürdürüyor.

 

 

Deniz Güven Kimdir?

Deniz Güven, Marmara Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünün ardından, Bilgi Üniversitesi MBA programından mezun oldu. LSE (London School of Economics) ’de Yöneticiler İçin Liderlik Programı’nı, Columbia Business School’da Yenilikçi Strateji Yürütme Programı’nı ve Stanford Üniversitesi’nde Yöneticiler İçin Stratejik Pazarlama eğitim programlarını tamamladı.

Bankacılık kariyerine Demirbank ile başlayan Güven, HSBC’de Advantage kartın dijitalleşmesinde aktif rol alışının ardından, Finansbank’ta dijital kanalların pazarlamasında çalıştı. BBVA Grubu’na katılan Garanti Bankası’nda Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev alarak, içerisinde mobil bankacılık, çağrı merkezi ve internet bankacılığının da olduğu tüm dijital kanalların yönetimini üstlendi.

Deniz Güven, yurt dışı kariyerine 2017 yılında 33 ülkede faaliyet gösteren Standard Chartered’da müşteri deneyimi ve dijital servislerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak başladı. Burada, dijital platformlar, müşteri deneyimi yolculuğu ve optimizasyonları ile birlikte teknoloji firmaları ve start-uplarla iş birliği çalışmalarını yönetti. Ardından, Standard Chartered Bank tarafından Hong Kong’da PCCW, HKT ve Trip.com tarafından ortaklaşa desteklenen yeni nesil bir banka olan Mox’un kurucu CEO’su olarak görev aldı. Sadece dijital olan ve sunduğu kişiselleştirilmiş bankacılık deneyimi ile hızla büyüyen, Hong Kong’un ilk dijital lisanslı bankası Mox’un ekibine liderlik etti.

Halen Mox Bank’ın CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Deniz, aynı zamanda Londra merkezli bir melek yatırım platformu olan PlatformXIT’in kurucu ortaklığını ve CEO’luğunu yapmaktadır.

 

 

 

Colendi Hakkında:

Colendi, tüketicileri, şirketleri ve finans kurumlarını bir araya getirerek bankacılık servislerini demokratize eden bir finansal hizmetler platformudur. Colendi, 3 milyardan fazla banka hesabı olmayan ve 5 milyardan fazla kredi alamayan kişiyi doğrudan etkileyen kronik bir finansal soruna çözüm olmak hedefi ile ilerlemektedir.

Yeni nesil finansal teknoloji çözümlerini yapay zekâ ve büyük veri ile birleştirerek skorlama algoritması üzerine kurulu farklı servisler geliştiren Colendi, platform ortakları ve stratejik iş ortakları ile birlikte bugün itibari ile 2,5 milyon kullanıcısına şimdi al sonra öde ile hızlı ve kolay krediye ulaşım sağlamakta ve finansal okur yazarlık düzeyini arttırarak Colendi mikro yatırım platformları aracılığı ile birikim yapabilmelerini sağlamaktadır.