Ödeme kuruluşu PayTR; Sevgililer Günü haftasında yapılan harcamalara ilişkin verileri açıkladı.


Verilere göre Sevgililer Günü haftasında internetten alışveriş hacmi geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki kat arttı. 8-14 Şubat tarihleri arasında yapılan alışverişlerin işlem adedinde yüzde 20, işlem hacmindeyse yüzde 97 artış oldu.

14 Şubat’ta harcamalar yüzde 234 arttı
Sadece 14 Şubat gününde ise geçen yıla göre artış işlem adedi olarak yüzde 23, işlem hacmi olarak yüzde 234 olarak gerçekleşti.

Bu yıl ortalama harcama tutarı ise geçen yıla oranla yüzde 104 artış göstererek 245 TL olurken, en yoğun alışveriş yapılan saat dilimi 18:00-21:00 arası oldu.

Ev eşyaları kategorisi yine ilk sırada
Verilere göre en çok harcama yapılan kategori bu yıl da değişmedi. Birinci sırada “ev eşyaları”, ikinci sırada “kozmetik mağazaları” ve üçüncü sırada “aksesuar mağazaları” yer aldı.

“Tüketicinin alışveriş alışkanlığı değişiyor”
PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bu yıl Sevgililer Günü haftasında geçen yıla kıyasla yine bir artış söz konusu. Harcama yapılan kategorilere baktığımızda önceki sene olduğu gibi bu yıl da ilk sırada ev eşyaları yer alıyor. Tüketiciler böyle özel günlerde karşısındakini mutlu etmenin yanı sıra evde işe yarayacak ürünlere de yöneliyor. Öte yandan karantinasız, sokağa rahat rahat çıktığımız bu dönemde teknoloji ürünlerine geçtiğimiz yıl gibi rağbetin olmadığını görüyoruz.