Fineros’ta ödeme sistemleri alanında 20 yıllık ulusal ve uluslararası deneyimiyle CEO görevine Olcay Çat atandı.

Geleceğin finansal teknolojilerini üretmek üzere yola çıkan, yeni nesil startup Fineros, ödeme sistemlerinin deneyimli ismi Olcay Çat’ı CEO olarak bünyesine kattı.

 

Ulusal ve uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesinde aktif rol alacak

Çat, Ödeme Geçidi, Soft POS, Tokenizasyon ve Kart basım yazılımları başta olmak üzere yeni nesil ödeme teknolojileri alanında global ölçekte ilişkileri geliştirerek Fineros’un büyümesine katkıda bulunacak. Ayrıca Çat, uluslararası tecrübesini stratejik iş birliklerinin geliştirilmesinde kullanarak şirketin büyüme stratejilerine de yön verecek.

Fineros 2021 yılında başladığı sektör yolculuğunda, çok yönlü bir FinTek şirketi olma hedefine doğru kullanıcılara yeni ödeme sistemleri deneyimleri yaşatmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

 

Olcay Çat kimdir?

Endüstri Mühendisliği eğitimini İstanbul Üniversitesi’nde tamamlayan Olcay Çat, Bilişim sektöründeki profesyonel iş hayatına 2001 yılında Çözüm Holding’te başladı. 2004 yılında finansal teknolojiler alanına geçiş yaparak ulusal ve uluslararası lider firmalarda ürün yönetimi, iş geliştirme, iş ortakları yönetimi, satış-pazarlama, inovasyon-teşvik, insan kaynakları, strateji ve süreç yönetimi alanlarında görev alarak stratejileri belirledi ve ekipler yönetti. Son olarak Enqura’da Strateji ve Büyümeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Çat, üç yıl gibi bir sürede Enqura’da finansal teknolojiler alanında inovatif ürünlerin geliştirilmesine katkı sağladı ve çalıştığı süre boyunca Deloitte’un Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasına şirketin adını yazdırdı. Enqura ürünleri aynı dönemde birçok ödülle taçlandırıldı. Çat 2022 yılının nisan ayında Fineros CEO’su olarak göreve başladı.

Sektörde kadın istihdamına yönelik projelerde aktif görev alan Çat, İstanbul Blokzincir Kadınları Derneği kurucu üyesi ve Haliç Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Danışma Kurulu üyesidir. Çat ayrıca çeşitli platformlarda mentörlük de yapmaktadır.