Finansal teknoloji dünyasının içeriği en dolu dergisi Fintechtime Temmuz 2023 Sayısı Çıktı.

Türkiye’de ve dünyada, FinTech alanında yaşanan gelişmeleri anbean takip eden Fintechtime, birbirinden özel röportajları, sıra dışı makaleleri ve gündemi belirleyecek dosya konularıyla yine dopdolu.

Sektörel gelişmeleri ve süreci yansıtma heyecanıyla yine emek ve bilgi dolu bir sayı hazırladık.

 

 

 

Sektörde Tek Rota: Açık Bankacılık

Açık bankacılığın gelişimi Türkiye’de hızla ilerliyor.

Çok sayıda banka ve finans teknolojisi şirketi, müşteri verilerini daha verimli kullanarak daha kaliteli hizmetler sunmayı hedefleyen çabalarına devam ediyor. Son dönemde açık bankacılık, dijital bankalar, servis modeli bankacılığı düzenlemelerinin yayımlanması ve finans kuruluşlarına dijital ortamda kimlik doğrulama ve sözleşme akdetme imkanlarının verilmesi hukuki açıdan da önemli bir noktada olduğumuzu gösteriyor.

Birlikte çalışmaya, üretmeyi ve büyümeyi taçlandıran, geleceğe yön verecek bir ekosistemi müjdeleyen “Açık Bankacılık” özel dosya konusu ile sizleri selamlıyoruz.

Güvenli API’ler aracılığıyla finansal verilere erişimi demokratikleştirerek, Fintech’ler, bankalar ve tüketicilerin karşılıklı yarar sağlayan bu yeni ekosistem hakkında merak edilen tüm bilgileri dosya konumuzda bulacaksınız.

 

 

KP Law’ın katkılarıyla, Avukat Onur Küçük ve Avukat Melodi Özer ile birlikte hazırladığımız “Açık Bankacılık Döneminde Bankalar ve Fintech Şirketleri: Rekaberlik ile Geleceğe Yön Veren Bir EkoSistem” dosya konusunun tüm sektöre ışık tutmasını umuyoruz. Katkıları ve özenleri için Onur Küçük ve Melodi Özer’e teşekkür ederiz.

 

Türkiye’nin En Büyük ve En Kapsayıcı Ödeme Platformu Lidio!

 

Sektörün duayeni, Lidio Kurucu Ortağı ve CEO’su Emre Güzer‘i kapağımıza taşımaktan gururluyuz! Yeni nesil yaklaşımıyla ödemeleri özgürleştiren ve sektörde ezber bozan Lidio’nun başarı dolu yolculuğunu ve yeni hedeflerini röportajımızda bulabilirsiniz.

Sektörel gelişmeleri ve süreci yansıtma heyecanıyla yine emek ve bilgi dolu bir sayı hazırladık. Dergimizin ilerleyen sayfalarında Morpara Yönetim Kurulu Başkanı Esra Köseoğlu ve Architecht Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Yasemin Tekşen Altaş ile gerçekleştirdiğimiz röportajları okuyabilirsiniz. Craftgate’in, Boyner ve DeFacto’nun E-Ticaret ve E-İhracat dönüşüm oranlarını nasıl arttırdığına dair detaylara yer verdiğimiz özel çalışmayı da kaçırmamanızı öneririz.

 

Sektörün kalbinde yer alan ve dergimize değer katan tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

 

Yazarlarımızın kaleme aldığı makale başlıklarını aşağıda bulabilirsiniz.

“Web3 ile iş dünyasının yüzü dönüşüyor” Sinem Cantürk
“Finansal Teknolojilerin Yolculuğu…” Mine Taşkaya
“Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler” Niran Yaşar
“Finansal hizmetler sektörü FinTek’ler ile dönüşüyor” Utku Baştuğ
“Açık Bankacılık ve Riskleri: Verilerimiz Gerçekten Güvende mi?” Hakan Kantaş
“Açık Bankacılık sonrası Banka Uygulamaları” Cem Aydede
“Açık Bankacılıkta Son Trendler” Çağla Karabacakoğlu
“Perakende Teknolojileri ve Finansal Teknolojiler Odağında 2023 yılı ve yakın gelecekte bizleri neler bekliyor?” Ece Başak Gerçek
“Blockchain ve 80 Darbesi” Nevzat Aslan
“Kuantum Şifreleme ile Veri Güvenliği: Tehdit mi, Fırsat mı?” Barış Yalın Uzunlu

 

Soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] mail adresinden ulaşabileceğinizi, Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn platformlarından @fintechtime hesabımızı takip ederek güncel haberlerimize daha da yakınlaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

 

Fintechtime’a, DergilikdMags ve Magzter üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Keyifli okumalar ve sağlıklı günler dileriz.