TPAY Mobile’ın İcra Kurulu Başkanlığı (CEO) görevine, şirketin 2020 yılında satın aldığı Türk ödeme hizmetleri kuruluşu Payguru’nun Genel Müdürü Işık Uman getirildi.

Orta Doğu ve Afrika’nın Dubai merkezli lider fintek kuruluşu TPAY Mobile’ın İcra Kurulu Başkanlığı (CEO) görevine, şirketin 2020 yılında satın aldığı Türk ödeme hizmetleri kuruluşu Payguru’nun Genel Müdürü Işık Uman getirildi. Geçtiğimiz yılın Kasım ayından bu yana TPAY’in Ürün Yönetimi ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığını görevini de yürüten Işık Uman, TPAY’deki yeni görevine 1 Temmuz’dan itibaren başladı.

TPAY’in çoğunluk hisseleri, Londra merkezli girişim sermayesi kuruluşu Helios Investment Partners’ın elinde bulunuyor.

TPAY’de bir yıldır CEO’luk görevini yürüten Gaston Aussems ise şirketin yeni organizasyonel yapılanma planı çerçevesinde Payguru Yönetim Kurulu’nda kalmayı sürdürecek. Aussems, Uman’ın TPAY CEO’luğuna getirilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Uman’ın META bölgesinde görece olgun bir pazar olarak da kabul edebileceğimiz Türkiye’de özellikle mobil ödeme çözümleri alanındaki geniş deneyimiyle, TPAY’in büyüme ve yeni pazarlara açılma istikametinde çok önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum. Uman geniş vizyonuyla sektörün gelişimine dönük çabalara da hız katacaktır.

Kurucu ortaklarından olduğu Türk şirketi Payguru’yu 2020 yılında satın alan uluslararası kuruluşa 3 yıl sonra CEO olma başarısını gösteren Işık Uman ise, şu açıklamayı yaptı: “Türkiye ödeme hizmetleri ekosistemi operatör kuruluşlar, girişimci şirketler ve düzenleyici kuruluşlarıyla muazzam bir gelişim kaydediyor ve bu ülke dışından da fark ediliyor. Dolayısıyla, mesele, sadece Payguru olarak bizim bir başarı öyküsüne imza atmamızla sınırlı değil. Bu aynı zamanda Türkiye’nin düzenleyici otoritelerinin de önaçıcı gayretlerinin başarısı. Ülkemizdeki ödeme hizmetleri alanına ilişkin düzenleme ve denetim faaliyetlerini yürüten TCMB’nin ve onun bünyesinde olup teknik hizmet sağlayan Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) ekosistemi geliştirici, öncü çabalarıdır bizim önümüzü açan. Onların ortaya koyduğu Ödeme Hizmetleri Veri Paylaşım Servisleri altyapısı (GEÇİT), TR Karekod, İşyeri Kayıt Sistemi (İKS) gibi çalışmalarda gerçekleştirilen performansın uluslararası ölçekte gurur duyulacak örnekler teşkil ettiği de görülüyor. Benim uluslararası bir şirkette böyle bir göreve uygun görülmem Türkiye’deki bu fintek deneyimini küresel ölçeğe taşıma çalışmalarımızın ivme kazanmasının arzulandığı anlamına da geliyor. Ayrıca, bu gelişme TPAY Mobile’ın 2020’de Payguru’yu satın alma sürecinde ortaya koyduğu taahhütlerin tam anlamıyla yerine getirilmiş olması da demek.”