2022 Yılında 15 milyondan fazla gence ulaşan Gen-E 2023 Avrupa Girişimcilik Festivali 11 – 13 Temmuz tarihlerinde 41 ülkeden 800’ü aşkın Avrupalı katılımcıyla birlikte İstanbul’da düzenlenecek. 

Genç Başarı Eğitim Vakfı Başkanı Çelik Ören, Cumhuriyet’imizin 100. Yılında Türkiye’nin eğitim, girişimcilik ekosistemini etkileyecek Gen-E etkinliği kapsamında 800’ü aşkın katılımcıyı ağırlayacakları için gururlu ve heyecanlı olduklarını açıkladı.

Avrupa’nın 15-24 yaş arası gençlere yönelik en büyük girişimcilik etkinliği olan Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali, Junior Achievement Avrupa liderliğinde ve Genç Başarı Eğitim Vakfı ev sahipliğinde, 41 ülkenin katılımıyla, 11 – 13 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da 800’ü aşkın Avrupalı katılımcıyla birlikte gerçekleştirilecek. GEN-E Avrupa Girişimcilik Festivali 2022’de 15 milyondan fazla gence ulaşmıştı. İlkokuldan liseye kadar öğrencileri girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedef alan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği GençBizz Lise Girişimcilik Programı ile lise kategorisinde Ankara Betül Can Anadolu Lisesi, MUN Gençbizz Şirketi, JAStartup Türkiye ile üniversite kategorisinde AI for Society Gen-E 2023 Avrupa Girişimcilik Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecekler.

 

Bu etkinlik eğitim ve girişimcilik ekosistemini ve global görünürlüğünü etkileyecek

Genç Başarı Eğitim Vakfı Başkanı Çelik Ören, yüzbinlerce öğrencinin geleceklerine dokundukları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Genç Başarı Eğitim Vakfı olarak 24 yıldır Girişimci Zihin Yapısına sahip gençler yetiştirmek için çıktığımız yolculuğumuzda 100 binlerce gencin hayatına dokunma fırsatı yakaladık. Çocuklarımıza ve Gençlerimize anaokul, ilköğretim, lise ve üniversite seviyelerinde olmak üzere her dönemlerinde girişimci zihin yapısını, finansal okuryazarlığı ve 21. yüzyıl becerilerini deneyimsel öğrenme metodları ile kazandırmaya çalıştık. Bu süreçte uluslararası iş birliğimiz olan Junior Achievement ile öğrencilerimize ve öğretmenlerimize global gelişim olanakları sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz. Genç Başarı Eğitim Vakfı olarak, 11-12-13 Temmuz tarihlerinde lise ve üniversite seviyesinde 41 ülkeden 375 binden fazla öğrenci arasından seçilen girişimcilerin ve ülkelerin eğitim, girişimcilik ekosistemi paydaşlarının katılımıyla Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali’ni gerçekleştireceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülkemizin eğitim ve girişimcilik ekosistemini ve global görünürlüğünü etkileyecek etkinlik kapsamında 800’ü aşkın katılımcıyı ağırlayacağımız için gururlu ve heyecanlıyız.” derken;

 

“Geleceğin liderlerine ilham vereceğiz”

Junior Achievement CEO’su Asheeh Advani de; Farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden gençleri İstanbul’da düzenlenecek Gen-E etkinliği için bir araya getirmek bizlere büyük bir motivasyon ve güç veriyor. Tüm dünyanın geleceği, en zorlu sorunların arasından fırsatları bulacak ve bu çözümleri pazara getirmek için sınırlar ötesinde işbirliği yapacak genç girişimcilerimize bağlı. JA Europe ve JA Türkiye Gen-E 2023 ile geleceğin liderlerine ilham vermek için öncülük ediyor.” Şeklinde konuştu.

 

“Etkileyici bir etkinlik için sabırsızlanıyoruz”

JA Europe CEO’su Salvatore Nigro da; “Avrupa’da Junior Achievement olarak her yıl 40’tan fazla ülkede 6 milyondan fazla genç ile birlikte faaliyetler yürütüyor ve onları etkiliyoruz. Biliyoruz ki, inovasyon ve iş zekasına sahip olanlar, yarının dünyasını şekillendiriyor. Biz de bu bilincin etkisini yaygınlaştırmak amacıyla geleceğin girişimcileri için Avrupa’nın en büyük Girişimcilik Festivali Gen-E’yi her yıl düzenliyoruz.  Gen-E’nin bu yıl Türkiye’de olması, geçmişle gelecek arasında, Asya ile Avrupa arasında, inovasyonla sürdürülebilirlik arasında mükemmel bir köprü oldu. Etkileyici bir etkinlik için sabırsızlanıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

71 girişim sahne sunumları ile iş fikirlerini jüriye sunacak

İstanbul’daki ayağı 11-13 Temmuz arası gerçekleşecek GEN-E Avrupa Girişimcilik Festivali kapsamında, 12 Temmuz günü, Açılış Törenlerinin ardından 71 girişim sahne sunumları ile iş fikirlerini jüriye sunacak, 13 Temmuz günü ise Türkiye Girişimcilik ve Eğitim Ekosistemine, öğrenci ve öğretmenlere yönelik olarak,  StartUp Fuarı gerçekleştirilecek. Aynı günün sonunda Avrupa Lideri takımlarının da açıklanacağı Ödül Töreni ve Gala Yemeği yapılacak.  GEN-E Avrupa Girişimcilik Festivali kapsamında bu yıl medya temsilcileri, TV, basın ve köşe yazarları yer alırken, etkinlik Youtube’dan canlı olarak da yayınlanacak.