Teknolojik altyapı olarak Fimple Ana Bankacılık Platformu’nu kullanacak olan, 30 Nisan 2022’de günü kuruluş iznini alan Hedef Yatırım Bankası, 5 Ağustos 2023 günü de faaliyet iznini aldı.

Hedef Holding’in finans ve teknoloji alanında yaklaşık 30 yıllık uzmanlığı ile sektörel faaliyet kapsamını genişletme stratejisinin gereği olarak kurulan ve en güncel teknolojik altyapı çözümleri için Fimple ile iş birliği yapan Hedef Yatırım Bankası, faaliyet iznini aldı.

Teknolojik altyapı olarak Fimple Ana Bankacılık Platformu’nu kullanacak olan, 30 Nisan 2022’de günü kuruluş iznini alan Hedef Yatırım Bankası, 5 Ağustos 2023 günü de faaliyet iznini aldı. BDDK’nın konuya ilişkin kararı Resmî Gazete’de de yayımlandı.

 

 

Fimple CEO’su Dr. Mücahit Gündebahar konuyla ilgili Hedef Yatırım bankasının sektöre önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayarak Fimple Ana Bankacılık Platformu ile faaliyet izni almasını gerçekten büyük bir adım olarak gördüklerini ifade etti. Gündebahar, yeni kurulan bankaların ve finans kuruluşlarının hızla faaliyete geçmelerine yardımcı olmayı hedefleyen Fimple Bankacılık Platformu’nun, özellikle başlangıç aşamasındaki bankaların, geleneksel sistemlerin yüksek maliyetlerinden kaçınarak esnek ve hızlı bir şekilde operasyonlarını başlatmalarına imkân tanıyacak yapıda geliştirildiğini ifade etti.

Hedef Yatırım Bankası, teknolojik altyapıda en güncel çözümleri tercih ederek, müşterilerine daha hızlı, güvenilir ve yenilikçi bir bankacılık deneyimi sunmak istiyor. Fimple Bankacılık Platformu, API yaklaşımı ve tanım tabanlı SaaS mimarisiyle, bankaların esnek bir şekilde dijital bankacılık, yatırım bankacılığı ve diğer finansal hizmetleri sunabilmelerine olanak tanıyacak. Bu da müşterilerin ihtiyaçlarına daha iyi cevap veren, müşteri memnuniyetini ve sadakatini artıran bir hizmet sunmalarını sağlayacak.

Fimple, Her Süreçte Hedef Yatırım Bankası’nın Yanında

Dr. Mücahit Gündebahar sözlerine şöyle devam etti: “Hedef Yatırım Bankası’nın faaliyet izni alma sürecinde onlara pürüzsüz bir yol arkadaşlığı sağlamak için çaba gösterdik. Fimple olarak, kuruluş aşamasında olan bankalara özellikle faaliyete geçinceye kadar olan yolculuklarında ciddi oranda destek oluyoruz. Teknik ve operasyonel anlamda danışmanlık ve eğitim hizmetleriyle, bankaların platformumuzu daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlıyoruz. Ayrıca Hedef Yatırım Bankası ile yakın iş birliği içinde çalıştık ve özellikle ihtiyaçlarına uygun özelleştirilmiş çözümler sunarak, hızlı ve verimli bir başlangıç yapmalarına yardımcı olduk. Bu süreçte, onların hedeflerine ulaşmaları için elimizden gelen her türlü desteği sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz.

Son olarak Gündebahar, “Türk bankacılık sektöründe dijitalleşme ve teknoloji odaklı çözümlerin hızla daha büyük önem kazandığını ifade ederek bankaların, rekabet güçlerini artırmak ve müşterilere daha iyi hizmet sunmak için esnek, çevik ve yenilikçi çözümlere ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bu süreçte Fimple olarak, bankacılık platformumuzu sürekli olarak güncelliyor ve geliştiriyoruz.” dedi. Gündebahar ayrıca, finansal API ekosistemlerini genişlettiklerini ve bankaların yeni ürünler ve hizmetler sunmalarını sağlayacak entegrasyon kabiliyetini platforma kazandırdıklarını belirtti.