İsviçre merkezli Türk fintech girişimi Arf, Londra’da gerçekleşen PAY360 ödül töreninde “En İyi Kredilendirme Girişimi” kategorisinde birinci olarak, Altın PAY360 Ödülüne hak kazandı.

4 Ekim’de Londra’da gerçekleşen PAY360 ödül töreninde, Arf ödeme sektörüne yaptığı katkılar ve kredi inovasyonuna liderlik etmesi nedeniyle ‘En İyi Kredilendirme Girişimi’ kategorisinde altın ödülü kazandı. Arf, sektörde bu ödülü alan ilk Türk girişimi oldu.

Arf Kurucu Ortağı ve CEO’su Ali Erhat Nalbant, “Global arenada en iyi kredilendirme girişimi olarak bu ödüle değer görüldüğümüz için çok mutluyuz” dedi.

Nalbant, “Arf’ın altyapısı, finansal kuruluşların günlük likiditeye erişmesini ve ön fonlamaya ihtiyaç duymadan gerçek zamanlı ödemeler gerçekleştirmesini sağlıyor. Sektördeki temel sorunları çözerek, yalnızca 10 ay içinde 400 milyon dolar kredi sağladık ve yaklaşık 0,5 milyar dolar on-chain hacim yarattık. Dünya çapında daha iyi finansal hizmetlere erişimi artırmaya devam edeceğiz,” yorumlarında bulundu.

Firma, Web3 teknolojilerinin küresel ödemelerde tamamen şeffaf bir şekilde nasıl devrim yaratabileceğinin öncü bir örneği. İsviçre merkezli ve oradaki regülasyonlara tabi olan likidite platformu olan Arf, alacak bazlı krediler sunarak güçlü bir tokenizasyon vakası oluşturuyor ve Web3 ile geleneksel finans arasında köprü görevi görüyor.

PAY360 Ödül Töreni, 16. yılında ödemeler sektörünün en köklü etkinliklerinden biri. Ödeme sektörünün en büyük derneği olan The Payments Association tarafından düzenlenen ödül töreni, sektörün ilerlemesine katkıda bulunan şirketleri ödüllendirerek inovasyonu ve işbirliğini desteklemeyi hedefliyor.

Arf geçen yıl da PAY360’de ‘Finansal Hizmetlerde Kripto ve/veya Blok Zincirinin En İyi Kullanımı’ kategorisinde Gümüş Ödüle değer görülmüştü.

 

Fintechtime Temmuz & Ağustos sayısında Visa ve Hackquarters ortaklığında hayata geçen Visa İnovasyon Programı II. dönemin mezunu Arf’a mercek tutmuştuk.

Visa İnovasyon Programı Arf’ın yörüngesini değiştirdi