Odeabank, 2023 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Odeabank’ın 2022’nin ilk dokuz ayı itibarıyla 703 milyon TL seviyesinde olan net kârı 2023’ün ilk dokuz ayı itibarıyla % 129 artarak 1 milyar 607 milyon TL seviyesine yükseldi.

Odeabank, 2023 yılının dokuz aylık döneminde aktiflerini 78.3 milyar TL’ye, mevduatlarını ise 60.4 milyar TL’ye taşıdı. Odeabank’ın 2023 yılının üçüncü çeyreğinde toplam brüt kredileri 37,4 milyar TL’ye, Türk lirası cinsinden gayri nakdi kredi hacmi de geçen yılın aynı dönemine kıyasla % 73 büyüyerek 14.7 milyar TL seviyesine ilerledi. Toplam gelirleri ise 2023 yılının ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine oranla %78 artarak 5.3 milyar TL seviyesine ulaştı.

Odeabank’ın aktif yapısının doğru yönetimi ve güçlü öz kaynak yapısı sonucunda ana sermaye oranı %10.3 sermaye yeterlilik oranı da %20.2 ile sektör ortalamasının üzerinde seyretmeyi sürdürdü. Müşterilere sunulan çeşitli yatırım fonları seçenekleri ile Odeabank’ın fon hacmi 18.7 milyar TL’ye yükselirken, vadesiz mevduatın toplam müşteri mevduatı içindeki payı %28 seviyesine ulaştı. Doğru yönetim ve ürün çeşitliği sayesinde Odeabank mevduat dışı yönetilen varlık rakamını 24.1 milyar TL seviyesine yükseltti. Odeabank’ın 2022 Eylül sonu itibarıyla %5.1 olan takipteki alacakların toplam kredilere oranı, 2023 Eylül sonu itibarıyla %3.9 seviyesine inmesiyle önemli bir aşama kaydedildi.

Yılın üçüncü çeyreğine ilişkin finansal tablonun bankanın performans göstergelerindeki sürdürülebilir ve kârlı büyümeyi ortaya koyduğunu belirten Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü konuya ilişkin açıklamasında, “Odeabank olarak dönemsel oluşan ekonomik belirsizliklere ve döviz kurlarındaki hareketliliğe karşın istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. 2023’ün başından itibaren elde etmiş olduğumuz başarılı finansal tablo bunun en önemli göstergesi olarak öne çıkıyor. Odeabank olarak, fiziksel ve dijital deneyimlerimizi harmanlayarak oluşturduğumuz fijital bankacılık anlayışımız ile müşterilerimize yeni nesil bir hizmet sunuyoruz. İkinci on yılımıza girerken yatırım odaklı bankacılık anlayışını merkeze aldık. Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz yeni uygulamamız Odea’yı bankacılık işlemlerinin yanı sıra bir yatırım platformu olarak tasarladık ve müşterilerimizin hizmetine sunduk. Fijital vizyonumuzla da bire bir örtüşen Odea uygulaması ile bankacılık alanına yeni bir soluk getirdiğimize inanıyoruz.” dedi.