Misyon Bank, ülke ve bölgemizdeki dijital varlıkların Türkiye’de saklanabilmesi için İsviçre’nin saklama teknolojilerinde pazar lideri Taurus ile iş birliğine imza attı.

Misyon Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir, iş birliğine ilişkin değerlendirmesinde “Türkiye’yi bölgesinin İsviçre’si haline getirmeyi hedefleyen vizyonumuzla ülke ve bölgemiz için önemli bir adım attık. Bu adım ile Türk varlıklarını tokenizasyon aracılığıyla dünya yatırımcıları ile buluşturacak, saklama bankacılığı iş modelimizle ülkemiz ve çevre ülke varlıklarını sınırlarımız içinde güvenle saklayarak; Türkiye’yi bölgesel yatırım hub’ı haline getireceğiz. Hedefe giden yolda teknolojik altyapımızı İsviçre merkezli Taurus ve iştirakimiz MisyonTech’in iş birliği içinde yapılandırıyoruz. Diğer taraftan, İstanbul Teknik Üniversitesi ve KPMG katkıları ile kurguladığımız yerel servisler ile dijital varlıklara kapsayıcı çözümler sunuyoruz. Ülkemizdeki yasal düzenlemeler tamamlandığında bu çalışmalarımız, Türkiye’yi varlık saklama ve tokenizasyon alanında rekabetçi konuma getirecek ve ülkemize bölgesel bir hareket alanı sunmuş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Halisdemir konuşmasına, İsviçre’nin dünya saklama ekosistemindeki önemine değinerek “Adeta bir saklama ülkesi olan İsviçre’ye yaptığımız yerinde ziyaretler ve çeşitli kuruluşlar ile gerçekleştirdiğimiz konsept doğrulama çalışmaları ile ilgimizi birikime dönüştürdük. İsviçre’deki çözümleri incelerken lider konumda olan Taurus, global ölçekteki banka ve kurum ortaklıklarıyla da öne çıktı. Bankamız borsa ve işlem platformlarından bağımsız ve bu yönüyle varlık sahiplerine güvence veren tarafsız bir saklama kuruluşu olarak ülkemizde olması arzu edilen hizmeti bu iş birliği ile diğer bankalara, portföy yönetim şirketlerine, aracı kurumlara, finteklere, borsalara, aile ofislerine ve merkez bankalarına sunacaktır. Artık bu pahalı ve yüksek güvenlik gerektiren saklama hizmetleri için her kurumun ayrıca yatırım yapmasına gerek kalmamış olup; ilgili çözümler yararlanıcılara Bankamız tarafından temin edilecektir.” şeklinde devam etti.

Taurus Kurucu Ortağı Lamine Brahimi, “İş birliği yapmaktan heyecan duyduğumuz, Türkiye’nin ilk Neobank’ı Misyon Bank’ın yeni dijital varlık hizmetlerini piyasaya sürmesini sabırsızlıkla bekliyor, MisyonTech’e dijital varlık saklama ve tokenizasyon teknolojisini Taurus-PROTECT™ ve Taurus-CAPITAL™ uygulamalarımız aracılığıyla temel bir katman olarak sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Finans ve bankacılık alanındaki öncü çalışmalarından etkilendiğimiz Misyon ve MisyonTech uzman ekipleriyle adım attığımız bu önemli iş birliği sonucunda Türkiye’nin dijital varlıklara yönelik hizmetlerin tüketicisi değil, üreticisi pozisyonuna gelerek bölgesinde söz sahibi olacağına inancımız tam.” dedi.

İmza törenine Misyon Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir, Genel Müdür Yardımcısı Evren Cantürk; MisyonTech Genel Müdürü Muhammet Mustafa Cerit, MisyonTech Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Ulusoy ile Taurus Kurucu Ortağı Lamine Brahimi, Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Victor Busson ve Orta Doğu Bölgesi Direktörü Bashir Kazour katıldı.