Hollanda merkezli girişim sermayesi DOMiNO Ventures, Yağız Karadeniz’in Yönetici Ortak olarak atadığını duyurdu.  

8 ülkedeki ofisleri ile yapay zeka, derin teknoloji, finans, eğitim, oyun ve siber güvenlik gibi alanlara odaklanan DOMiNO Ventures, Yağız Karadeniz’in ortaklar arasına katılımıyla globaldeki hedeflerine daha hızlı ulaşacak. Amsterdam ve İstanbul’a ek olarak Estonya, Polonya, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan’daki ofisleriyle faaliyet gösteren DOMiNO fonu, şimdiye kadar 18 teknoloji girişimine yatırım yaptı.

Daha önce DOMiNO Ventures’ta Yönetici Direktör olarak görev yapan Yağız Karadeniz, kariyeri boyunca birçok farklı sektörde liderlik görevlerinde bulundu. Son 7 yılda girişimcilik dünyasında Tarvenn, TechOne ve DOMiNO Ventures’da üst seviye roller üstlenerek 50’den fazla teknoloji girişiminin yatırım süreçlerinde yer aldı ve 76 yatırım turuna öncülük etti. Finans ve teknoloji alanında derin bilgi ve tecrübeye sahip olan Karadeniz, DOMiNO Ventures’ın geleceğe yönelik hedeflerine büyük katkı sağlayacak.

DOMiNO Ventures’ın kurucusu ve Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk, Yağız Karadeniz’in ortaklar arasına katılmasının fonun stratejik hedeflerine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Kopuk, “Yağız’ın geniş tecrübesi ve liderlik yetenekleri ile DOMiNO olarak globaldeki faaliyetlerimizi güçlendireceğiz. Gelişmekte olan ülkelerden teknoloji ihraç eden ekiplere odaklanmaya devam edeceğiz. Ekibimizi kuvvetlendirerek girişimlere sağladığımız operasyonel desteği de arttırmayı planlıyoruz.” dedi.

Yağız Karadeniz, yeni göreviyle ilgili olarak, “Geleceğin teknolojilerine yatırım yapan öncü bir fonun ortağı olarak görev almaktan büyük heyecan duyuyorum. Modern dünyanın yeni sorunlarını çözmeye çalışarak daha iyi bir gelecek için DOMiNO etkisi yaratan teknoloji girişimlerine yatırımlar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.