ING Türkiye, kurum içi geliştirdiği güvenlik otomasyon platformuyla IDC Future Enterprise Awards’ta birinci oldu.

Dijital bankacılık vizyonuyla teknoloji yatırımlarına hız veren ING Türkiye, geliştirdiği yenilikçi altyapı çözümleriyle uluslararası platformlarda takdir görmeye devam ediyor. Banka, teknoloji dünyasının prestijli organizasyonlarından IDC Türkiye Future Enterprise Awards 2025’te önemli bir başarıya imza attı. Tamamen kurum içi kaynaklarla geliştirilen “Güvenlik Otomasyonu, Uyumluluk ve Denetim Yönetişim Platformu”, jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “Security and Trust” (Güvenlik ve Güven) kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Risk ve Denetim Süreçleri Otomatize Edildi

Ödül getiren proje, güvenlik izleme süreçlerinde kritik öneme sahip olan uyum, risk ve denetim kontrollerini tek bir çatı altında toplayarak otomatize ediyor. Banka bünyesinde özgün kodlama ile tasarlanan platform; uygulama ve sunucu günlüklerinin (log) takibini, eksik verilerin haftalık doğrulamasını ve proaktif olay oluşturma süreçlerini insan müdahalesine gerek kalmadan yönetebiliyor. Söz konusu yapı, tüm iş akışlarını ve hesaplamaları merkezi bir mimaride birleştirerek operasyonel verimliliği maksimize eden özgün bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Carino: “Geleceğin Standartlarına Hazırlanıyoruz”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ING Türkiye Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem İltemir Carino, dijital bankacılığın artık sadece hızla sınırlı kalmayıp kesintisiz güvenlik ve veri yönetişimiyle tanımlandığını vurguladı. Güvenliği müşteri deneyiminin temel taşı olarak konumlandırdıklarını belirten Carino; “Geliştirdiğimiz platform, proaktif ve bütünsel bir güvenlik yaklaşımı sunuyor. Bu mimari hem geleceğin güvenlik standartlarına bugünden hazırlanmamızı sağlıyor hem de operasyonel verimliliği artırıyor.” ifadelerini kullandı. ING Türkiye Bilgi Güvenliği Direktörü Uğur Günal ise platformun entegre yaklaşımıyla sektörde fark yarattığını belirterek, projenin IDC Türkiye tarafından tescillenmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi