Hong Kong’ta kullanıcılar arası mobil ödeme arenasında Jetco’nun yeni ve tanıdık bir rakibi var: HSBC. Payme adıyla kendi mobil ödeme uygulamasını yayınlayan HSBC, kart kullanıcılarını ödeme servisinden de faydalanmaya davet ediyor. Servisi ilk kullananlara 20 Hong Kong doları tutarında kredi sağlayan HSBC ayrıca arkadaşlarına referans olanlara 100 dolara kadar ödeme yapıyor. Payme uygulamasıyla kullanıcılar, sadece cep telefonu numarasını bildiği diğer kişilere para gönderebiliyor.

Geçtiğimiz yıl Hong Kong’da P2P ödeme alanında dört yerel bankayla anlaşarak kendi servisini yayınlayan Jetco, bugün 30’un üzerinde bankayla üye ağını bir hayli genişletmiş durumda. 2017 içinde ise bu listeye dört bankanın daha eklenmesi bekleniyor. Jetco CEO’su Angus Choi, Uzak Doğu’daki ödeme sistemlerini anlatırken mobil ödemenin Hong Kong’daki halk için günlük hayatın bir parçası haline gelmek üzere olduğunu belirtmiş ve “Buna karşın, insanların gerçekten kısıtlama olmaksızın bir P2P hizmete kavuşmaları için bankalar arası işlem yapabilen bir P2P platformuna ihtiyacı var” diye eklemişti.

Hong Kong ve Macao’daki en büyük ATM ağını işleten Joint Electronic Teller Services (Jetco), iki yıl önce yüzde 3 payını Çinli UnionPay’e satmıştı. Aynı zamanda UnionPay’in ilk ülke dışı yatırımı olarak dikkat çeken bu sermaye desteği sonucunda iki şirket de Hong Kong’daki mobil ödeme servislerini genişletmeyi hedefledi. Kısacası, HSBC’nin karşısında dişli ve oturaklı bir rakip var. Bakalım Payme bu senaryoda nasıl bir rol kapacak?