Dijital markaların sermayeye erişimlerini kolaylaştıran fintech girişimi Bond, 10 milyon dolar tohum yatırım almayı başardı.

San Francisco merkezli fintech girişimi Bond Financial Technologies, Canaan Partners liderliğinde gerçekleşen tohum yatırım turunda 10 milyon dolar fon elde etti. Tohum yatırım turuna Coatue Management şirketinin yanı sıra Sarah Friar, Ryan Peterson, Eric Yuan ve Steve Frieberg gibi melek yatırımcılar da katıldı. Elde ettikleri yatırımın ardından müşteri portföyünü genişletmek istediklerini belirten Bond Financial Technologies yetkilileri, farklı pazarlara açılmayı hedeflediklerini de ifade ettiler.

Makine öğrenmesi teknolojisini kullanan Bond Financial Technologies, dijital markaların sermayeye erişimlerini kolaylaştıracak hizmetler üretiyor. Bankacılık kurumları ile ortaklaşa çalışan fintech girişimi, kişiselleştirilmiş finans çözümleri oluşturuyor.

Bankalarla yaptığı ortaklıkların sayısını artırmak isteyen Bond yetkilileri, elde ettikleri tohum yatırım ile bu hedeflerine ulaşacaklarını bildirdiler. Farklı fintech girişimleriyle de ortaklık kurma amacında olan Bond, yeni markalarla iş birliği içinde ek çözümler üretmeyi planlıyor.

Mum dibini aydınlattı

Kariyerine dünyaca ünlü finans kurumu Goldman Sachs’ta başlayan Roy Andrew Ng’in kurucu ortakları arasında olduğu Bond, dijital markaların sermayeye erişimlerini kolaylaştıracak çözümler sunuyor. Dijital çözümler üreten girişimlerle finans kurumları arasında köprü görevi gören ve girişimlerin yatırım almalarını kolaylaştıran Bond, düzenlediği tohum yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım almayı başardı.

Bond Kurucu Ortağı ve CEO’su Roy Andrew Ng, “Şimdiye kadar, dijital markalar ve bankacılık kurumları arasında yaşanan teknik imkansızlıklar, finansal inovasyonları ve sermayeye erişim hızını sekteye uğrattı. Bond, her ölçekteki bankanın, teknoloji geliştiricileri ile daha etkin bir şekilde ortaklık kurmalarını sağlamanın yanı sıra, tüketicilerin ve işletmelerin sermayeye ulaşmalarını da kolaylaştırıyor. Markaların daha rekabetçi hale gelmelerini mümkün kılıyor” açıklamasında bulundu.

Makine öğrenmesi teknolojisi ile desteklenen bir platform meydana getiren fintech girişimi, dijital markalar ve bankacılık kurumları arasındaki iletişimi üst seviyeye çekmek için çözümler üretiyor. Kurumlar arasındaki dijital iletişim sorunlarını ortadan kaldıracak projeler geliştiren Bond, sürdürülebilir bir model oluşturma amacında.

Ekip üyeleri arasında BlackRock, Goldman Sachs, SAP, SoFi ve Twilio gibi firmalarda görev yapmış isimlerin olduğu fintech girişimi, finans ekosisteminde karşılaşılan sorunları bizzat deneyimlemiş kişilerden oluşmasıyla öne çıkıyor.

Fintech Girişimi Numbrs “Unicorn” Oldu