Açık Bankacılık platformu Netekstre’nin 2024 yılı ilk çeyrek verileri açıklandı. Netekstre kullanıcıları finansal takip ve muhasebe operasyonlarında 380.000 saatlik kaynak tasarrufu sağlarken, işlenerek raporlanan hesap hareketi sayısı 7 milyonu geçti.
Netekstre yılın ilk üç ayında işlem oranlarını artırarak sektördeki güçlü konumunu bir kez daha pekiştirdi. Netekstre’de sınıflandırılarak raporlanan işlem adedi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 25 artış göstererek 7 milyonu geçti. 2024’ün ilk çeyreğinde 7 milyondan fazla hesap hareketini sınıflandırarak raporlayan Netekstre kullanan firma sayısı yüzde 21 artış gösterdi. Yılın ilk çeyreği itibarıyla desteklenen ERP sistemleri ise 26’ya ulaştı. Böylelikle sadece hesap hareketlerini görüntüleme değil tercih edilen muhasabe yada erp programına entegrasyon da yapılarak müşterilere sağlanan fayda artırılmış oldu.
Netekstre, çok sayıda banka ve ödeme sistemi ile entegrasyonu sayesinde kullanıcılarına tek bir ekrandan farklı banka hesaplarını yönetme imkanı sunuyor. Netekstre’nin sunduğu gelişmiş raporlama özellikleri, kullanıcıların finansal takip ve muhasebe işlemlerinde önemli derecede zaman tasarrufu sağlamalarına yardımcı oluyor. Netekstre finansal takip ve muhasebe operasyonlarında 380.000 saatlik kaynak tasarrufu sağladı.
Posrapor’da işlenerek raporlanan kart hareketi 3 milyonu aştı
Finrota’nın açık bankacılık hizmetleri arasında bulunan raporlama sistemi Posrapor’da işlenerek raporlanan kart hareketi 2024 yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 3 milyonu aştı. Posrapor kullanan firma sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında bir artış gerçekleşti. Detaylı rapor fırsatı sunan ve farklı banka ve ödeme kuruluşlarının POS’larına ait işlemleri ortak veri tabanında kolaylıkla gösteren Posrapor, aynı zamanda komisyon değişimi, vade tarihi, kart programı, taksit sayısı gibi pek çok bilgiyi içeren detaylı raporlar sunuyor. Posrapor bunlara ek olarak; POS larda vade bekleyen blokeli tutarları ve hesaba geçiş tarihlerini takip etmeye, böylece nakit akışını yönetmeye de destek oluyor.
E-DBS ürünü ile tahsile gönderilen fatura tutarı %131 aratarak 3 milyar TL oldu
Sunduğu çözümlerle firmalara finansal faydalar sağlayan nakit yönetim sistemi E-DBS, (Elektronik Doğrudan Borçlandırma Sistemi) 2024 yılına başarılı bir performansla başladı. Nitekim 2024 yılının ilk çeyreğindeki verilerine göre E-DBS ürünü ile tahsile gönderilen fatura tutarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 131 artarak 3 milyar TL oldu. E-DBS sistemini kullanan firma sayısı ise yüzde 35 artış gösterdi. Geniş müşteri ağı ya da bayisi bulunan firmalar E-DBS sistemiyle yapılan mal ve hizmet satışlarında fatura tahsilatlarını otomatik olarak gerçekleştiriyor. Doğrudan borçlandırma sistemi ile farklı bankalardaki işlemleri tek panel üzerinden yönetebilme fırsatı sunan E-DBS’den faydalanan firmalar, faturalarının tahsilatı için talimatlar oluşturabiliyor ve limitlerini daha düzenli ve verimli şekilde takip edebiliyor. E-DBS, gelişmiş güvenlik özellikleri ve kullanıcı dostu arayüzü ile işletmelerin güven içinde ve hızla işlem yapmalarını sağlıyor.
TÖS’ün transfer hacmi 2 kat büyüdü
Finrota’nın hızlı büyüyen ürünlerinden biri olan TÖS’ün (Toplu Ödeme Sistemi) transfer hacmi 2024 yılının ilk çeyreğinde 2 kat büyüdü.
Transfer süreçlerinde avantajlı çalışma olanağı sunan TÖS; toplu para transferi işlemleri, EFT, havale, SWIFT, ithalat ödemesi gibi birçok işlemi kolaylıkla yapabiliyor, ERP programlarıyla entegre olarak borçların muhasebe programından otomatik çekilerek ödeme girilmesini ve ödenen kayıtların işlenmesini sağlıyor. Bankalarla da entegre çalışan TÖS, finans ve muhasebe çalışanları ile yöneticilerin farklı araçlara yönelmelerine gerek kalmadan, tüm işlemleri tek portal üzerinden yönetme imkânı sağlıyor. Fintek sektörüne değer katan TÖS, yenilikçi özellikleriyle firmaların hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.
“Yılın ilk çeyreğinde yakaladığımız büyüme performansından memnunuz”
2024 yılı ilk çeyrek verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Finrota Genel Müdürü İlknur Uzunoğlu şunları kaydetti: “2023 yılını büyüyerek kapatmıştık. 2024 yılının ilk çeyreğinde de oldukça başarılı sonuçlar elde ettik. Yılın ilk çeyreğinde yakaladığımız büyüme performansından son derece memnunuz. Önümüzdeki aylarda da bu başarımızı sürdüreceğiz. Müşteri memnuniyetini ve teknolojik yenilikleri merkeze alarak, açık bankacılık alanındaki ürün ve hizmetlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Netekstre ile firmaların finansal verimliliğini artırıyor, onların zaman ve kaynak tasarrufu elde etmelerine imkan tanıyoruz. Nitekim kullanıcılara finansal takip ve muhasebe operasyonlarında 380.000 saatlik kaynak tasarrufu sağladık. Netekstre, 2024 yılının ilk çeyreğinde ekosistemdeki varlığını güçlendirerek hem işlem saylarında hem de müşterilerine sağladığı zaman tasarrufunda artış kaydetti. İşlem adedinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artış sağlayarak 7 milyonu aştık. Bu ürünümüz ile tüm banka hesap hareketlerini tek ekrandan kolayca yönetme, hesap bilgilerini konsolide etme imkanı sağlıyoruz. Ayrıca iş ortaklarımız banka hesaplarındaki tüm hesap hareketlerini online olarak ERP/muhasebe sistemlerine aktarabiliyor ve bu sayede banka hesap hareketlerini tek panelden anlık olarak takip edebilme imkanına sahip oluyorlar. Bir diğer açık bankacılık ürünümüz olan Posrapor’da işlenerek raporlanan kart hareketi 2024 yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 3 milyonu aştı. E-DBS ürünümüz ile tahsile gönderilen fatura tutarı, bir 2023’ün aynı dönemine göre yüzde 131 artarak 3 milyar TL oldu. TÖS’ün (Toplu Ödeme Sistemi) transfer hacmi ise yılın ilk çeyreğinde 2 kat artış gösterdi. Tüm bu veriler Finrota’nın sektördeki güçlü konumunu ve sunduğu hizmetlerin faydalarını yansıtıyor. Yılın ilk çeyreğinde açık bankacılık çözümlerimizde elde ettiğimiz büyüme oranları, sektördeki güçlü konumumuzu pekiştirirken bizleri hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda daha da motive ediyor. Açık bankacılık hizmetlerimize çok yakında yapay zeka tabanlı yeni bir finansal raporlama ürünü daha ekleyeceğiz. Bu ürünümüz; gelir, gider tahminlemeleri yapabilecek, geçmiş işlemleri ve ödemeleri inceleyebilecek, raporlar ve analizler sunacak. Kısacası kullanıcılarının karar alma süreçlerini kolaylaştıracak. Her bir açık bankacılık hizmetimizle daha çok kullanıcının ve iş ortağının dijital dönüşümüne katkı sağlayacağız. Fark yaratan finansal çözümlerimizle finansal teknolojinin rotasını çizmeye devam edeceğiz.”