Param Grup CRO & Kredim CEO’su Semra Demircioğlu ile Fintechtime Ekim sayısı için gerçekleştirdiğimiz özel röportaj yayında.

Şimdi Al Sonra Öde modelini Türkiye’ye taşıyan, Türkiye’yi BNPL ile tanıştıran Kredim’in Genel Müdürü Semra Demircioğlu ile bir araya gelerek şirketin gelecek planları hakkında bilgi aldık.

 

Türkiye’yi 2022 yılında ‘Şimdi Al, Sonra Öde’ modeliyle tanıştıran Kredim, bu modeli pazara sunma kararını nasıl aldı?

Param Grup CRO & Kredim CEO'su Semra Demircioğlu " Yenilikçi yaklaşımımızla kullanıcı deneyimini sürekli iyileştiriyoruz."

Param Grup CRO & Kredim CEO’su Semra Demircioğlu ” Yenilikçi yaklaşımımızla kullanıcı deneyimini sürekli iyileştiriyoruz.”

‘Şimdi Al, Sonra Öde’ (BNPL), özellikle Amerika ve Avrupa’da uzun süredir kullanılan ve son yıllarda dünya genelinde daha da yaygınlaşan yeni nesil finansman modeli. Yurtdışında uygulanan tüm BNPL uygulamalarını Türkiye pazarında uygulanabilirliği açısından uzun süre inceledik. Hem tüketiciler hem de perakende sektöründeki markalar ile yaptığımız çalışmalarda alternatif bir finansman modeline ihtiyaç olduğunu gördük.

Piyasa dinamiklerini ve tüketici ihtiyaçlarını derinlemesine analiz ederek, bu finansman yöntemini en ideal model ile Türkiye pazarına uyguladık.

Dünyada daha çok online alışverişlerde kullanılan BNPL modelini, Türk kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun şekilde geliştirdik. Bu sayede kullanıcılarımız Kredim ile hem online hem de fiziki mağazalarda kolaylıkla alışveriş yapabiliyor.

Geldiğimiz noktada ülkenin en büyük perakendecileri ile yaptığımız özel anlaşmalar ile sayısı sürekli artan kullanıcılarımıza özel alışveriş deneyimi sunuyoruz.

Kullanıcılarımız online alışverişlerinde anlaşmalı markaların uygulamaları ve web siteleri üzerinden, fiziki mağazalarda ise Kredim uygulamasındaki QR kodu okutarak hızlı ve güvenli bir şekilde alışverişlerini tamamlayabiliyorlar.

 

 

Kredim’in finansal teknolojilerdeki yenilikçi yaklaşımları nelerdir ve bu yaklaşımlar kullanıcı deneyimini nasıl etkiliyor?

Finansmana erişimin ve kullanımın kolay olması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, finansal teknoloji alanındaki yenilikçi yaklaşımımızla kullanıcı deneyimini sürekli iyileştiriyoruz.

Türkiye’de ilk kez başlattığımız QR kod ile kredili alışveriş özelliği sayesinde, mobil uygulamamız üzerinden tek tuşla fiziksel mağazalardan alışveriş yapma imkânı sunarak alışveriş deneyimini zenginleştiriyoruz.

Diğer modellere kıyasla daha çeşitli, geri ödeme seçeneği sunarak kullanıcılarımıza esneklik sağlıyoruz. “30 Gün Sonra Öde”, “Kredi Kartlı Limitin Düşmeden Öde”, “36 Aya Varan Taksitle Öde” ve “Maaşında Öde” seçenekleriyle herkesin kendine uygun bir ödeme planı bulmasını kolaylaştırıyoruz. Marka ve sektör bazında özel taksitlendirme imkanları ile de alışveriş deneyimini kişiselleştiriyoruz.

 

 

Kredim’in odağındaki hedef kitle kimdir ve bu kitlelere ulaşmak için hangi stratejileri uyguluyorsunuz?

Kredim’in özelliklerini, “Kredili alışveriş deneyimini daha hızlı, daha kolay ve herkes için daha erişilebilir kılmak” misyonumuz ile dizayn ettik. Kredim’i diğer uygulamalardan ayıran en büyük özelliklerinden birisi geliştirdiği yeni nesil yapay zeka tabanlı altyapısıdır. Özellikle farklı perspektif ve verilerle zenginleştirilen altyapısı ile kullanıcılar özel bir skorlama sürecinden geçiyor. Bu sayede, sadece üst segment ve mevcut banka müşterilerine değil, aynı zamanda özel meslek grupları, öğrenciler, ev hanımları gibi daha önce finansal piyasalarla tanışmamış bireylere de kredili alışveriş imkânı sunabiliyoruz.

Bu geniş kullanıcı yelpazesine, gelişmiş skorlama sistemimiz ve markalarla yaptığımız özel kampanyalar aracılığıyla avantajlı alışveriş fırsatları ve esnek kredi geri ödeme seçenekleri sağlıyoruz. Böylece, kullanıcıların genel alışveriş tercihlerinde ilk sırada yer almayı hedefliyoruz.

 

 

Kredim’in paydaşlara sunduğu avantajlar nelerdir?

Param Grup CRO & Kredim CEO'su Semra Demircioğlu "Kredim Business ile kurumların ihtiyaçlarına özel finansman çözümleri sunuyoruz."

Param Grup CRO & Kredim CEO’su Semra Demircioğlu “Kredim Business ile kurumların ihtiyaçlarına özel finansman çözümleri sunuyoruz.”

B2B ve B2C için yeni nesil bir finansman modeli olan Kredim ile anlaşma yapan markalar, mevcut ve yeni kullanıcılara çeşitli avantajlar sunarak satışlarını önemli ölçüde artırma potansiyeline sahip oluyor. Örneğin büyük bir markayla yaptığımız iş birliği sayesinde alışveriş yapmak isteyen ancak kredi kartı limiti yetmeyen kullanıcılar, marka tarafından bize yönlendiriliyor. Biz de özel skorlama sistemimizle bu kullanıcılara anında kredi imkânı sağlayarak, alışverişlerini tamamlamalarına yardımcı oluyoruz.

Yine yaptığımız bir çalışma ile henüz bankacılık sistemi ile tanışmamış kullanıcılara markalarda avantajlı alışveriş imkânı sunuyoruz.

Tüm bu çalışmaları yaparken kullanıcıların anlaşmalı olduğumuz 200’ün üzerinde markanın e-ticaret sitesi ve 25.000’in üzerinde fiziki mağazasında mevcut alışveriş deneyimlerini geliştirmelerini, özel talep olmadığı sürece herhangi bir entegrasyon gerekliliği olmadan mevcut altyapı aracılığıyla bu deneyimi elde etmelerini sağlıyoruz.

Markalarla iş birliği yaparak hem onların yeni müşteri kazanımını ve cirolarını artırmalarına yardımcı oluyor hem de kullanıcılara avantajlar sunuyoruz. Üstelik Kredim ile markalar farklı müşteri gruplarına özel kampanyalar düzenleyerek pazarlama stratejilerini daha etkili hale getirebiliyorlar.

 

 

Kredim’in son kullanıcıya sunduğu hizmetlerin dışında yeni projeleriniz var mı?

Kredim olarak piyasa koşulları, müşteri beklentileri ve rekabet durumlarına göre sürekli yeni projeler geliştiriyoruz.

Kullanıcı ve markaların geri bildirimleri doğrultusunda, alışveriş deneyimlerini sürekli geliştiriyor ve çeşitlendiriyoruz. Bu doğrultuda, hayata geçirdiğimiz ‘Kredim ile Öde’ çözümü, kullanıcıların farklı ödeme yöntemleriyle de alışveriş yapabilmelerine imkân tanıyor. Ayrıca yakın zamanda Türkiye’nin en büyük pazaryeri ve en büyük teknoloji perakende markalarında özel fırsatlar sunacağız.

Bununla birlikte, sadece son kullanıcıya odaklanmıyoruz. Param Grubu’nun ‘Bütünleşik Finans’ stratejisi doğrultusunda, üretim aşamasından dağıtım ve satış noktasında son kullanıcı ile buluştuğu tüm süreçte hem kurumsal hem de bireysel finansman ihtiyaçlarını karşılayacak uçtan uca çözümler geliştirmeye devam ediyoruz.

Bu çalışmaların başlangıcı olarak B2B finansman modeli olan Kredim Business çözümünü hayata geçirdik. Bu çözümü geliştirirken, üretici, bayi ve alt bayi yapısı bulunan ve aynı zamanda satış noktasından son kullanıcılara satış yapan firmalarla yakın iş birliği içinde çalıştık. Böylece, Kredim Business’ı tamamen saha ihtiyaçlarına uygun hale getirdik. Kredim Business altyapısı ile entegre çalışan sistem sayesinde üretici distribütörler, bayiler, ara toptancı üye iş yerleri ürün alımları için kolayca finansmana erişebiliyorlar.

 

 

Kredim olarak önümüzdeki süreç için hedefleriniz neler? Bununla birlikte Türkiye sınırları dışında genişleme planlarınızdan da bahsedebilir misiniz?

 

Kredim olarak, önümüzdeki dönemde büyüme hedeflerimizi sürdürürken, yeni çözümler ve iş birlikleriyle kullanıcılarımıza daha da iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Teknolojik altyapımızı sürekli geliştirerek, kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkarmak önceliğimiz. ‘Şimdi Al, Sonra Öde’ modelimizin Türkiye’deki başarısı bizi gururlandırıyor ve geleceğe dair heyecanımızı artırıyor. Yakın zamanda Türkiye’nin en büyük e-ticaret markası ve yine Türkiye’nin en büyük bankalarından biriyle önemli iş birlikleri yapacağız. Bu iş birlikleri, Kredim’in daha geniş kitlelere ulaşmasını ve etkisini artırmasını sağlayacak.

Bu başarı aynı zamanda bize yurt dışında da güçlü bir oyuncu olma fırsatı sunuyor. Hedefimiz, Kredim’i küresel bir marka haline getirmek. Başarımızı global ölçekte genişleterek fark yaratmak için tutkuyla çalışmaya devam edeceğiz. Heyecan verici gelişmeler de kapıda.