Gelin sizi finansal teknolojilerin yakın geleceğine götürelim. Fintech’in geleceğine dair daha yakından bir bakış sunmayı amaçladığımız “Fintech 2030’da Nasıl Görünecek?” başlıklı dosya konumuz Fintechtime Ekim sayısında.

Gelin sizi finansal teknolojilerin yakın geleceğine götürelim, ancak önce bir durum değerlendirmesi ile başlayalım…

Fintech sektörü, dijital paralar, gömülü finans, yapay zeka ve açık bankacılık gibi yenilikçi çözümlerle ivme kazanmaya devam ediyor. Bu gelişim süreci içerisinde, yeni oyuncuların hızlıca piyasaya giriş yaptığını, aynı zamanda piyasanın konsolide olmaya başladığını gözlemliyoruz. Ödeme dünyasında rekabet giderek daralıyor; fiyat avantajı sunan ödeme sağlayıcıları arasındaki çekişme zayıflarken, hizmet çeşitliliğinde kayda değer bir değişiklik görülmüyor. Büyük bir heyecanla genişleyen kadrolar, hızla küçülmeye gidiyor. Rekor düzeyde yatırımlarla geçilen büyüme döneminin ardından, kârlılık ve nakit yönetimi artık daha fazla ön planda. Düzenleyici otoriteler de fintech dünyasında faaliyet gösteren şirketler için daha sıkı uyumluluk kuralları getiriyor.

 

Değişen Renkler ve Serin Mevsim

Sonbaharın hüznü her yanda hissedilirken yapraklar sararıp dökülüyor, renkler mevsimin değişimiyle yer değiştiriyor. Umutlar ve beklentiler tıpkı yeşilden sarıya dönen yapraklar gibi değişim geçiriyor. Rekabet ortamı, kışın gelişini bile beklemeden daha kaygan bir zemine oturuyor, sektörün dönüşüm hızını artırıyor. Bu dönüşüm yalnızca mevcut oyuncular için değil, pazara yeni adım atan fintech girişimleri için de büyük fırsatlar sunuyor.

 

Fintech’in Geleceğine Yakın Bakış

Fintech’in geleceğine dair daha yakından bir bakış sunmayı amaçladığımız “Fintech 2030’da Nasıl Görünecek?” başlıklı dosya konumuzda, fintech’in dönüştürücü gücünü ve sektörü ileriye taşıyacak fikirleri masaya yatırıyoruz. Dosya konumuzu sektör liderlerinin görüşleri ve gelecek öngörüleri ışığında hazırladık. Fintech’in geleceğini şekillendiren temel trendleri ve teknolojik dönüşümleri de ele aldık.

 

Dosya konumuz, “Finansal Teknoloji Sektöründe Değişmeyecek Olanlar” başlığıyla başlayıp, “Finansal Teknoloji Sektöründe Değişmesi Muhtemel Trendler” bölümüyle devam ediyor. Sektör liderlerine yönelttiğimiz, “2030 yılına kadar fintech sektöründe neler değişmez, neler değişir? 2030 ve sonrasına dair tahminleriniz neler olur?” sorularının yanıtları ile tam bir başucu rehberi haline geliyor. Finalde ise finans dünyasında köklü değişikliklerin hangi gelişmelerle tetiklenebileceğini tartışarak, sizleri geleceğin finansal ekosistemi üzerine düşünmeye davet ediyoruz.

 

Dosya konumuza katkı sağlayan sektör liderleri;

United Payment Türkiye Ülke Müdürü Adem Aykın

Lidio Kurucu Ortak & CEO Emre Güzer

Starpay Genel Müdürü Gülçin Aytemizel Telatar

Craftgate CEO’su Hakan Erdoğan

ON Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Halil Özcan

Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin

Aktif Bank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Kadir Mustafa Öztürk

PayTR CEO’su Merve Tezel

Param Grup CRO & Kredim Genel Müdürü Dr. Semra Demircioğlu

Fintech İstanbul Danışma Kurulu Üyesi Dr. Soner Canko‘ya teşekkür ediyoruz.

 

Fintechtime’a Türk Telekom e-dergidMags ve Magzter üzerinden ulaşabilirsiniz.